Anket: 10 ekonomistten 7'si önümüzdeki yıl ABD'de resesyon bekliyor Anket: 10 ekonomistten 7'si önümüzdeki yıl ABD'de resesyon bekliyor

Bu süreçte belki de en korkutucu haberlerden biri, Yeni Güney Galler eyaletinin Orta Kuzey Sahili boyunca ağaçlara, çitlere ve evlere sığınan çok sayıda örümcekle ilgili olanlardı. Sosyal medya paylaşımları, sel sularından kaçmak için her zaman saklandıkları yerlerden çıkmak zorunda kalan binlerce örümceği gözler önüne serdi.

Port Macquarie'deki Reptile Solutions şirketinde profesyonel yılan yakalayıcısı olan Stuart Johnson, Xinhua'ya yaptığı açıklamada, su seviyesindeki ani yükselişin doğal hayattaki her canlıyı saklandığı yerden çıkarttığını söyledi. Johnson, "Kendilerine sığınak arayan yılanların verandaların üstüne çıktığına, kulübelerin içine girdiğine ve buna benzer durumlara dair birkaç çağrı aldım" dedi.

Avustralya'nın orta kuzey sahilinde, tehlikesiyle bilinen kahverengi yılan ve kırmızı karınlı siyah yılanın da aralarında bulunduğu çoğu zehirli 20'den fazla yılan türü yaşıyor. Fakat sel sırasında görülen yılanların çoğu sadece saklandığı ve durumun düzelmesini beklediği için insanlar için risk oluşturmadı. Johnson, yılanları yakalamak için eğitimli ve donanımlı olmasına rağmen, sel sularının evlere giden yolları kapatması ve irtibatı kesmesi nedeniyle sürüngenlerin fotoğraflarına bakarak uzaktan danışmanlık vermek zorunda kaldığını söyledi. Stuart Johnson'ın çoğu durumda tavsiyesi yılanlardan uzak durmak, evin geri kalanına erişimlerini engellemek ve başka bir yere gitmelerini beklemek yönünde.

Johnson bölgedekileri, selin zarar verdiği eşyaları temizlemeye ve yerlerini değiştirmeye başladıklarında, kısılıp kalmış veya sığınmış yılanlarla ve diğer yabani hayvanlarla karşılaşabilecekleri konusunda uyardı. Stuart Johnson, "Böylesi durumlarda bu hayvanlar büyük olasılıkla yaralı ya da yıpranmış olacak. Bu da, kendilerini savunmak için karşısındakini ısırma veya sokma ihtimallerini artırabilir" dedi.

Editör: İRFAN KARSLI