Çoğu insan için kahvesiz bir gün hayal etmek oldukça zordur. Sabah uyandığımızda, işe giderken, büyük bir sunumdan sonra ya da gün arasında verdiğimiz kısa molalarda kahve sürekli bize eşlik eder. Enerji verdiği için, kahve içmenin cazibesine karşı koyamayız. Peki gün içinde sık sık kahve tüketmek ne kadar sağlıklı? Gelin, çok fazla kahve içerseniz vücudunuza ne olur birlikte inceleyelim.
TIRNAKLAR HASSASLAŞIR
Çok fazla kahve içmek demir emilimini engelleyerek kansızlığa neden olabilir. Vücut dokularına oksijen taşıyan sağlıklı kan hücrelerinin azalması, kendinizi yorgun hissetmenize neden olur. Enerji düşüklüğünün yanı sıra anemi, tırnaklarınızın görünümünü de etkiler. Tırnaklar hassaslaşarak, kırılmaya başlar.
CİLDİNİZ DAHA HIZLI KIRIŞIR
Kahve, cildi serbest radikallerden koruyan antioksidanlar açısından zengindir. Bu nedenle günde iki fincan kahve içmenin hiçbir olumsuz etkisi yoktur. Ancak çok fazla kahve tüketmek, hücrelerdeki kolajeni azaltabilir. Kolajen, dolgun ve genç bir cilt görünümü için büyük önem taşır. Kolajen miktarı azaldığında cildiniz esnekliğini kaybeder ve kırışıklıklar karşısında daha savunmasız olabilir.
BAŞ AĞRISI YAPABİLİR
Pek çok kişi sıcak bir kahvenin baş ağrısını geçirebileceğini düşünür. Ancak durum bunun tam tersidir. Günde 2 fincan kahve güvenli kabul edilse de çoğu zaman bu miktarı aşıyoruz. Fazla kafein, sık sık idrara çıkmanıza neden olur. Bu durumda vücut su kaybeder ve baş ağrısı oluşur.
MİDENİZİ BOZABİLİR
Kahve içtikten sonra tuvalete gitme ihtiyacı hissediyorsanız, bunun bilimsel bir nedeni olduğunu söyleyelim. Kahve asidik olduğu için mide astarını tahriş eder. Bu da kramplara ya da ishale neden olabilir. Kafeinsiz kahve tüketseniz dahi bu durumu yaşayabilirsiniz.
(LİSTELİST)