Yaşam

Çoğu insanın 30 yaşından sonra yaptığı 5 hata!

Herkes yaşamının farklı dönemlerini, ‘hayatının en iyi yılları’ olarak görür. Özellikle toplumumuz, belli bir yaştan sonrasını korkarak geçiriyor. Özellikle birçok kişi 20’li yaşlarının tamamını 30’larından korkarak geçiriyor. Peki neden? İşte çoğu insanın 30 yaşından sonra yaptığı 5 hata!

Abone Ol

Toplum olarak yaştan, özellikle de belirli yaş dönüm noktalarında korkmaya programlandık. Öyle ki çoğu insan 20’li yaşlarının tamamını 30’lardan korkarak geçiriyor. Fakat 30’lu yaşlar insanın kendini çok daha iyi tanıdığı bir dönem. Hayata karşı pek çok şeyi 20’li yaşlarımızda öğrendik. Artık çoğu duruma karşı daha güçlüyüz. Yine de 30’lu yaşlara geldiğimizde bazı kalıp düşüncelerden sıyrılamıyoruz. Peki 30 yaşından sonra en sık hangi hataları yapıyoruz? Birlikte bakalım.

EVLENMENİZ ‘GEREKTİĞİNİ’ HİSSETMEK

İnsanların önemli bir kısmı 30 yaşından önce mutlaka evlenip yuva kurması gerektiğini düşünür. Çünkü toplumsal alanda böyle bir algı vardır. Aksi bir durum yaşandığında baskı görmeniz de muhtemel. Ancak sizin için ‘mükemmel’ olan insanla ne zaman karşılaşacağınızı bilemezsiniz. Kötü bir evlilik yapmaktansa doğru kişiyi beklemek her zaman daha iyidir.

HAYATIN BİTTİĞİNİ DÜŞÜNMEK

Çoğu insan 30 yaşına geldiğinde vücudunun bozulmaya başladığını düşünüyor. Aynı zamanda birçok kişi bu yaştan sonra eğlenceli şeyler yapmayı kendine yakıştıramıyor. 30 yaşından sonra lunaparka gidemezsiniz değil mi? Hayır! 60 yaşında olup hayatını mükemmel bir şekilde yaşayan ve eğlenen çok insan var. Hayatın bittiğini düşünmek yerine hayatın farklı bir evresine geçtiğinizi düşünerek kaliteli ve eğlenceli bir yaşam sürebilirsiniz.

KARİYER VE EĞİTİM GİBİ KONULARDA OLGUNLUK DÜZEYİNE ULAŞMAYI BEKLEMEK

Neden 30 yaşından sonra kariyer değiştirmek çok korkutucu geliyor? Henüz hayatın çok erken yaşlarında meslek değiştirmek varken neden bir ömür sevmediğiniz bir işi yapmak zorunda kalıyorsunuz? Her bir insanın zaman çizelgesi kendine özel. İster okula geri dönün ister kariyerinizi tamamen değiştirin. Hangi noktada olursanız olun gelişmeye ve istekli olmaya daima devam edin!

YENİ BAŞLAMANIN ZOR OLDUĞUNA İNANMAK

Çoğu insanın 30 yaşından sonra yaptığı bir diğer hata, yeni bir şeye başlamak için çok yaşlı olduğunu düşünmesidir. Hayatınızı tamamen değiştirmek istiyorsanız bunu her yaşta yapabilirsiniz. Ancak 30’lu yaşlarına gelen kişiler yeniden başlamaya korktukları için genellikle hedeflerine ulaşamıyorlar.

VÜCUDUNUZ HAKKINDA ACIMAZSIZ ELEŞTİRİLER YAPMAK

Yaş almakla doğru orantılı olarak güzelliğimizin azaldığını düşünürüz. Fakat güzellik kavramının herhangi bir koşul, yaş ve zamanla bağlantısı yoktur. Hayatın her aşaması farklı bir güzellik sunuyor. Elbette her zaman 20 yaşında görünmeyeceğiz. Ama 30’lu yaşlardan sonra da çok güzel görünüyoruz!

(Listelist)