Gündem

CNBC: İklim değişikliği ABD ve Çin'in ortak zemin bulmasına yarayabilir!

CNBC'de yayınlanan habere göre; Biden yönetimi iklim meselesini politik hedeflerinin temel taşı haline getirdi. İklim değişikliği ABD ve Çin'in ortak zemin bulmasına yarayabil...

Abone Ol

CNBC'de yayınlanan habere göre; Biden yönetimi iklim meselesini politik hedeflerinin temel taşı haline getirdi. İklim değişikliği ABD ve Çin'in ortak zemin bulmasına yarayabilir!

WASHINGTON, 8 Aralık (Xinhua) - Amerikan CNBC televizyonunun, analistlerden ve stratejistlerden alıntılarla verdiği haberine göre, iklim değişikliğiyle mücadeledeki ortak çıkarlar, Joe Biden yönetiminin Çin ile yeniden ilişki kurması için katalizör olabilir.

CNBC'nin haberde görüşlerine yer verdiği, Rockefeller Varlık Yönetimi (Rockefeller Asset Management) baş yatırım stratejisti Jimmy Chang, "İki tarafın hangi alanlarda ortak çıkarı var, diye düşünürseniz, bunlardan biri iklim. Bu Biden'ın daha iyi bir ilişki kurabilmesini epeyce kolaylaştırır" dedi.

Habere göre, Biden yönetimi iklim meselesini politik hedeflerinin temel taşı haline getirdi. Müstakbel başkan ayrıca, Ulusal Güvenlik Konseyi'nde bir koltuk verdiği eski Dışişleri Bakanı John Kerry'i başkanın iklim özel elçisi olarak atadı ve Kerry de iklim işbirliğine odaklanmış ve odaklanacak biri.

Habere göre, bazı uzmanlar iklim ve temiz enerji konularındaki işbirliğinin ticarette de daha fazla işbirliğine yol açabileceğini söyledi.