Çin, sürdürülebilir uçak yakıtı pilot programı başlattı Çin, sürdürülebilir uçak yakıtı pilot programı başlattı

BEİJİNG, 18 Ekim (Xinhua) -- Dünya genelinden siyasi parti liderleri, Çin Komünist Partisi'nin (ÇKP) 20. Ulusal Kongresi vesilesiyle ÇKP Merkez Komitesi'ne ve Genel Sekreter Xi Jinping'e kutlama mesajları gönderdi. Liderler, mesajlarında ÇKP'nin dikkat çeken başarılarından ve bunların Çin halkı ve dünyanın geri kalanındaki insanların esenliğinin iyileştirilmesine önemli katkılarından övgüyle söz ettiler. Güney Afrika Devlet Başkanı Cyril Ramaphosa, ÇKP'nin 20. Ulusal Kongresi'nin, Çin'in ve dünyanın geri kalanının büyük değişimler geçirdiği bir dönemde açıldığını belirtti. Aynı zamanda Afrika Ulusal Kongresi'nin başkanı olan Ramaphosa, kongrenin tam anlamıyla başarılı olmasını temenni ettiğini ve kongreden ortak refahı artırma amacına ulaşmak için gayret gösteren ÇKP'nin gelişimini daha da ilerletecek yapıcı sonuçlar çıkmasını beklediğini ifade etti.

Sri Lanka Cumhurbaşkanı ve Birleşik Ulusal Parti lideri Ranil Wickremesinghe, Birleşik Ulusal Parti ile ÇKP'nin uzun süredir samimi ve dostane ilişkilere sahip olduğunu ve bunun iki ülke arasındaki ilişkilerin ve halklarının esenliğinin yüceltilmesinde önemli rol oynadığını söyledi. Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov, ÇKP'nin ulusal kongresinde kabul edilecek kararların Çin'in daha fazla kalkınmasını ve refahını artıracağına güvendiğini ifade etti ve Kırgız tarafının ÇKP Merkez Komitesi Genel Sekreteri Xi tarafından önerilen Küresel Kalkınma İnisiyatifi, Küresel Güvenlik İnisiyatifi ve insanlık için ortak geleceğe sahip bir topluluk inşa etme vizyonunu tam olarak desteklediğini kaydetti. Caparov, Kırgızistan'ın Çin ile üst düzey alışverişleri sürdürmeye, çeşitli alanlarda uygulamalı işbirliğini derinleştirmeye, ikili ilişkileri daha da ilerletmek için Çin ile küresel ve bölgesel ilişkilerde temasları ve koordinasyonu güçlendirmeye devam edeceğini söyledi.

Kazakistan'ın "AMANAT" partisinin genel başkanı ve Kazak Parlamentosu'nun alt kanadı olan Meclis'in başkanı Yerlan Koşanov, Çin'in büyük siyasi güçlerinden biri olan ÇKP'nin her zaman Çin halkının çıkarlarına hizmet ettiğini söyledi. Koşanov, ÇKP'nin Çin'in ulusal ideallerini gerçekleştirmek için sürekli gayret edeceğine ve parlak bir gelecek için çaba göstereceğine inandığını ifade etti. ÇKP'nin 20. Ulusal Kongresi'nde belirlenecek Çin'in gelecekteki kalkınma hedeflerinin Çin halkının esenliğini somut biçimde iyileştireceğine ve dünya barışı ve istikrarını koruyacağına inandığını söyleyen Romanya Sosyal Demokrat Parti lideri ve Temsilciler Meclisi Başkanı Marcel Ciolacu, partisinin ÇKP ile iki ülke halklarının yararı için içten ve yapıcı diyalogu sürdürmek istediğini sözlerine ekledi. ÇKP'nin, Çin ulusunun büyük yeniden canlanmasını başarmak için kilit önemde rol oynadığını ifade eden Arap Birliği Genel Sekreteri Ahmed Ebu Gayt, Arap-Çin stratejik ortaklığının gelişimini daha da artırmayı ve çeşitli alanlarda ikili işbirliğini derinleştirmeyi sabırsızlıkla beklediğini sözlerine ekledi. Irak Ulusal Koalisyonu Başkanı ve eski Başbakan İyad Allavi ise ÇKP'nin 20. Ulusal Kongresi'nin başarılı biçimde biraraya gelmesinin Çin'in gelecekteki gelişimi ve refahı için kesinlikle daha sağlam bir güvence ve halkı için daha iyi bir yaşam sağlayacağını belirtti.

Kaynak: rss