BRICS Küresel iklim değişikliğiyle mücadelede sağlam bir temel oluşturuyor BRICS Küresel iklim değişikliğiyle mücadelede sağlam bir temel oluşturuyor

ÇKP'nin son yüzyıldaki ana başarıları ve tarihi deneyimine dair ilke kararına göre, Çin aradan geçen sürede merkezine Birleşmiş Milletleri (BM) alan uluslararası sistemi korumak için çalıştı; gerçek çok taraflılığı destekledi ve uyguladı, tek taraflılık, himayecilik, hegemonyacılık ile güç politikalarına kararlı şekilde karşı çıktı. İlke kararında, Çin'in bölgesel ve uluslararası sorunlu bölgelerdeki problemlerin siyasi çözümünde yapıcı bir rol oynadığı ve iklim değişikliği, yoksulluğun azaltılması, terörle mücadele, siber güvenlik ile bölge güvenliği gibi konularda da olumlu bir itici güç olduğu kaydedildi.

Kararda, Çin'in Kovid-19'la mücadele konusunda uluslararası işbirliğine odaklandığı ve Çin Halk Cumhuriyeti'nin kuruluşundan bu yanaki en büyük küresel acil insani operasyonu başlattığı belirtildi. Ülkenin, büyük devlet diplomasisini tüm cephelerde Çin karakteristiğine uygun şekilde ilerlettiğini ifade eden ilke kararı, 8-11 Kasım tarihlerinde Beijing'de gerçekleştirilen Çin Komünist Partisi 19. Merkez Komitesi 6. Genel Kurul Toplantısı'nda kabul edildi.

Editör: İRFAN KARSLI