Avustralya çocuklara sosyal medya yasağı getirmeye hazırlanıyor Avustralya çocuklara sosyal medya yasağı getirmeye hazırlanıyor

 Çin Komünist Partisi (ÇKP) 20. Merkez Komitesi Salı günü gerçekleştirdiği ikinci genel kurul toplantısının ardından bir bildiri yayımladı.
ÇKP Merkez Komitesi Genel Sekreteri Xi Jinping, ÇKP Merkez Komitesi Siyasi Bürosu'nun başkanlık ettiği üç günlük oturumda önemli bir konuşma yaptı.
Genel Kurul oturumuna ÇKP Merkez Komitesi'nin toplam 203 asil ve 170 yedek üyesi katılırken, ÇKP Merkez Disiplin Teftiş Komisyonu sekreter yardımcıları ve ilgili birimlerin önde gelen yetkilileri de oy hakkı olmaksızın oturumda hazır bulundu.
ÇKP Merkez Komitesi oturumda, ÇKP Merkez Komitesi Siyasi Bürosu'nun görevlendirdiği Xi tarafından sunulan bir çalışma raporunu dinledi ve raporla ilgili görüş alışverişinde bulundu.
Oturumda, 14. Ulusal Halk Kongresi'nin ilk oturumuna önerilmek üzere devlet kurumlarının lider pozisyonları için önerilen adayların bir listesi ve Çin Halk Siyasi Danışma Konferansı 14. Ulusal Komitesi'nin ilk oturumuna önerilecek Çin Halk Siyasi Danışma Konferansı (CPPCC) Ulusal Komitesi liderliği için adayların bir listesi kabul edildi.
Bildiriye göre, Genel Kurul iki listenin sırasıyla 14. Ulusal Halk Kongresi'nin ilk oturumunun başkanlığına ve Çin Halk Siyasi Danışma Konferansı 14. Ulusal Komitesi'nin ilk oturumunun başkanlığına önerilmesine karar verdi.
Genel Kurul ayrıca Parti ve devlet kurumlarının reformuna yönelik bir planı kabul ederken, Xi oturumda taslak planına ilişkin açıklayıcı konuşmalar yaptı.
Oturumda reform planının bir kısmının yasal prosedürlere uygun olarak görüşülmesi için 14. Ulusal Halk Kongresi'nin ilk oturumuna sunulması kararlaştırıldı

Editör: Nur Çuhacıoğlu