Bir süredir hastanede tedavi gören oyuncu Civan Canova, 67 yaşında hayatını kaybetti. Usta oyuncunun vefatını, meslektaşı Esra Dermancıoğlu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla duyurdu.

Dermancıoğlu, paylaşımında, ‘Dostum bu hayatta içime en dokunan sıcacık civanımı kaybettik. Civan huzur içinde dolaş bebeğim belki yine bir yerde, bir zaman karşı karşıya geliriz. Çok yeni bir haber. Sevdiklerine, sevenlerine buradan duyurmak istedim’ ifadelerine yer verdi.

Kumru Tibet Aydın da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, ‘Canım abimi az önce kaybettik. Güle güle kıymetlim…’ ifadelerini kullandı.

Civan Canova, geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabından paylaştığı videoda, ‘Size vereceğim haber güzel değil ama vermek zorunda hissediyorum’ ifadelerini kullanarak akciğerinde belirsiz bir kitle tespit edildiğini açıklamıştı.

Canova'nın kolunda hissettiği ağrı için gittiği hastanede, akciğerinde kitle tespit edilmiş, oyuncu 15 gündür hastanede yattığını ve birkaç gün daha orada kalacağını duyurmuştu.

ÇİN’İN TÜRKİYE’DEKİ YATIRIMLARI ÇİN’DE EĞİTİME TALEBİ ARTIRDI ÇİN’İN TÜRKİYE’DEKİ YATIRIMLARI ÇİN’DE EĞİTİME TALEBİ ARTIRDI

Meslektaşları ve sevenleri, Twitter'dan üzüntülerini dile getirdi.

CİVAN CANOVA NEDEN ÖLDÜ?

Civan Canova, 15 gün hastanede kaldığını ve birkaç gün sonra taburcu olacağını duyurmuştu. Usta oyuncunun sevenlerini üzen video mesajı şöyleydi:

‘Size vereceğim haber güzel değil ama vermek zorunda hissediyorum kendimi. Her şey 2014 yılında Gümüşlük sahilinde dolaşırken başladı. Sol bileğimden ameliyatlıydım, kemik ölümü vardı bileğimde onu çıkardılar.

Kafeye doğru giderken kapkara bir köpeğin üzerine bastım. Hayvan da gayrı ihtiyari sıçradı tabi, beni yere attı. Sağ kolumun üzerine düştüm. Kemik ölümü, tendon kopması, adele erimesi meydana geldi.

MR çekildi ve doktor 'Protez taktırman gerek' dedi. Onu da ben istemedim, ihmal ettim. 2.5, 3 ay önce feci ağrılarım başladı.

Gece uyutmayacak kadar. Hastaneye geldim ve MR çektirdim. Koluma protez takılması gerektiğini söylediler. Ama o şimdi 2. planda kaldı. Çünkü Akciğer filmi çekerken, belirsiz bir kitle olduğu tespit edildi. 15 gündür hastanedeyim. Ailem yanımda. Birkaç gün sonra taburcu edecekler.’

CİVAN CANOVA KİMDİR?

1955 yılında Ankara'da doğdu. Babası tiyatrocu Mahir Canova, annesi Gündüz Sencer'dir. Küçük yaşta iken anne ve babası ayrıldı, anneannesi tarafından büyütüldü. Annesi ikinci evliliğini oyuncu Kartal Tibet ile yaptı. İlkokul yıllarında Ankara Radyosu'nda babasının yönetmenliğini yaptığı Radyo Çocuk Saati'nde küçük roller aldı. Üvey babası Kartal Tibet onu film setleri ile tanıştırdı. İlkokuldan sonra yatılı olarak TED Ankara Koleji'nde okudu.

1973 yılında Ankara Koleji'nden mezuniyetinin ardından konservatuvar sınavlarına hazırlandığı 1974 yılının yaz aylarında Yılmaz Güney'in Arkadaş filminde oyunculuğa başladı. Aynı yıl Ankara Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü'ne kaydoldu.

Öğrenciliği sırasında Şerif Gören'in yönettiği Nehir (1977) adlı filmde rol aldı. Konservatuvardan 1979 yılında mezun oldu ve Devlet Tiyatroları kadrosuna girerek İstanbul Devlet Tiyatrosu'nda çalışmaya başladı, birçok oyunda görev aldı. Civan Canova, tiyatronun yanı sıra sinema filmlerinde de rol aldı.