Dünya

Çinlilerin yüzde 93'ü Yeni Yıl tebriklerini sanal yollarla iletecek

Bu yıl 12 Şubat'a denk gelen Bahar Festivali veya diğer adıyla Çin Yeni Yılı, Çin'de ailelerin bir araya geldiği ve bu nedenle genellikle kitlesel yolculuklara neden olan gele...

Abone Ol

Bu yıl 12 Şubat'a denk gelen Bahar Festivali veya diğer adıyla Çin Yeni Yılı, Çin'de ailelerin bir araya geldiği ve bu nedenle genellikle kitlesel yolculuklara neden olan geleneksel bir tatil. Ancak bu yıl Kovid-19 endişeleri nedeniyle insanlara, yaklaşan tatilde bulundukları yerde kalmaları ve çok gerekli olmayan toplanmalardan kaçınmaları tavsiye ediliyor.

Ankete göre 2.013 katılımcının yaklaşık yüzde 82'si sağlık ve güvenlik gerekçeleriyle tatil kutlamalarını görüntülü görüşme, telefon görüşmesi ve mesaj gibi yollarla yapmayı tercih edeceğini söylerken, katılımcıların yüzde 65'i bunun elverişli bir yöntem olduğunu düşünüyor.

Katılımcıların yüzde 84'ünden fazlası, aile ve dostlarıyla buluşamasalarda sanal yollarla gerçekleşen Yeni Yıl kutlamalarının da tıpkı yüz yüze kutlamalar gibi aile bağlarını ve dostlukları güçlendirebileceğine inanıyor.

Ankete cevap verenlerin toplam yüzde 74'ü bu durumun tatil sevinçlerini bozmayacağını belirtirken yüzde 86'lık bir dilim ise böyle yenilikçi kutlama yöntemlerinin bu Bahar Festivali'ni daha da özel kılacağına inanıyor.