Çinli yüzücü Zhang Yufei, Cumartesi günü, Tokyo Olimpiyatları'nda kadınlar 100 metre kelebek yarı final elemelerini zirvede tamamladı. Ancak sporcu, her zaman dünya rekoru kırmak istediğini söyledi. Zhang 55,82 saniye ile yarı finale yükseldi ve Avustralyalı yüzücü Emma McKeon da yarışı aynı sürede bitirdi. 23 yaşındaki Zhang, "Bu sonuç kabul edilebilir ancak dünya rekorunu tercih ederim" dedi. Dünya rekoru, 55,48 saniye ile İsveçli rekortmen Sarah Sjostrom'un elinde bulunuyor. Sjostrom, bu elemelerde üçüncü oldu.

Chelsea’nin kötü gidişatı devam ediyor Chelsea’nin kötü gidişatı devam ediyor
İsveçli Sarah Sjostrom, Brezilya'nın Rio de Janeiro şehrinde düzenlenen 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'nda kadınlar 100 metre kelebek yüzme finalinin ardından kutlama yapıyor, 7 Ağustos 2016. Sarah Sjostrom altın madalyayı kazandı ve 55,48 saniye ile dünya rekoru kırdı. (Fotoğraf: Wang Lili/Xinhua)

Zhang, Eylül 2020'de 55,62 saniye ile Asya rekoru kırmıştı. Zhang Yufei, "Olimpiyatlardan çok ulusal bir kampanya gibi, bu benim için ortak bir yarıştı" dedi. Zhang, kadınlar 100 metre kelebekte tüm zamanların en hızlı ikinci yüzücüsü. Tokyo'da Olimpiyat şampiyonluğunu kazanacak olursa, 1992 Barselona Olimpiyatları'nda Çinli yüzücü Qian Hong'dan bu yana 29 yıl içinde kadınlar 100 metre kelebekte şampiyonluk kazanan ilk Asyalı kadın olacak. "Daha hızlı olacağımı düşünmüştüm" diyen Zhang Yufei, Çin'e Tokyo'da yüzme alanında ilk altın madalyasını kazandırmak için elinden gelenin en iyisini yapacağını da sözlerine ekledi. Çin, daha önceki Olimpiyat Oyunları'nda yüzme alanında toplam 13 altın madalya kazanmıştı.

Editör: İRFAN KARSLI