Kültür - Sanat ve Tarih

Çinli yönetmenin filmi Uluslararası Chicago Film Festivali'nde seyirci ödülü kazandı!

"Nomadland", Nevada kırsalındaki bir kasabanın ekonomisi çökünce modern bir göçebe olarak hayatı keşfetmek için yola düşen ve Frances McDormand'ın canlandırdığı Fern karakteri...

Abone Ol

"Nomadland", Nevada kırsalındaki bir kasabanın ekonomisi çökünce modern bir göçebe olarak hayatı keşfetmek için yola düşen ve Frances McDormand'ın canlandırdığı Fern karakterinin öyküsünü anlatıyor.

Zhao'nun üçüncü uzun metrajlı filmi olan "Nomadland", Batı Amerika'nın engin topraklarındaki keşfi süresince Fern'e akıl hocalığı ve yoldaşlık yapan gerçek göçebeleri içeriyor.

Çin'in başkenti Beijing'de doğup büyüyen Zhao, ilk ve orta öğrenimini Londra ve Los Angeles'ta tamamladıktan sonra Mount Holyoke Üniversitesi'nde siyaset bilimi, New York Üniversitesi'nde ise film yapımı eğitimi aldı. İlk uzun metrajlı filmi "Songs My Brothers Tought Me" 2015'te vizyona girdi, prömiyerini Sundance Film Festivali'nde yaptı ve Bağımsız Ruh Ödülleri'nde (Independent Spirit Awards) En İyi İlk Film kategorisinde adaylık kazandı. Zhao'nun 2017'de gösterime giren ikinci uzun metrajlı filmi "The Rider", En İyi Film ve En İyi Yönetmen dallarında Bağımsız Ruh Ödülleri'ne aday gösterildi.

2020'de vizyona giren "Nomadland" ise Venedik Film Festivali'nde Altın Aslan ve Uluslararası Toronto Film Festivali'nde Halkın Seçimi Ödülü'nü kazandı.

CIFF Seyirci Seçimleri Ödülleri'nde Japon yönetmen Miwa Nishikawa'nın "Under the Open Sky" adlı filmi En İyi Uluslararası Uzun Metrajlı Film ödülünü kazandı. Filmin başrol oyuncusu Yakusho Koji geçen hafta CIFF'de En İyi Oyunculuk Performansı dalında Gümüş Hugo Ödülü'ne layık görülmüştü.

Chicago yapımı "The Road Up" En İyi Belgesel dalında, 7 dakikalık animasyon "To: Gerard" ise En İyi Kısa Film dalında Seyirci Seçimi Ödülü kazanan diğer filmler oldu.

CIFF Genel Direktörü Vivian Teng, "Bu yıl büyük ölçüde sanal gerçekleşen festivalde, coşkulu izleyicilerimiz filmleri arabalı sinemalarda izleyip oylarını sanal olarak kullanarak kazananları seçti" dedi.

Teng, CIFF'nin "izleyicileriyle dikkat çekici filmlerden oluşan güçlü bir liste paylaştığı için son derece memnun" olduğunu söyledi.

56. CIFF, dünyanın dört bir yanından 120'den fazla uzun ve kısa metrajlı filmin, bu yılın olağandışı koşullarında arabalı sinemalarda ve internet üzerinden gösterilmesinin ardından Seyirci Seçimi Ödülleri'nin duyurulmasıyla son buldu.