Araştırma: Çin'in Chang'e-6 Ay örnekleri ayırt edici özelliklere sahip Araştırma: Çin'in Chang'e-6 Ay örnekleri ayırt edici özelliklere sahip

BEİJİNG, 13 Kasım (Xinhua) -- Çin Ulusal Kalkınma ve Reform Komisyonu'na bağlı Özel Sektörü Geliştirme Bürosu Başkanı Wei Dong, Çin'in modernleşmesinin ülkedeki özel sektörün gelişimi için birçok fırsat yaratacağını söyledi. Xinhua Haber Ajansı'nın ev sahipliğinde düzenlenen Çin Ekonomik İlişkiler Yuvarlak Masa Toplantısı'nda konuşan Wei, Çin'in sağlam ekonomik kalkınmasının temellerinin uzun vadede değişmeden kaldığını ve Çin modernleşmesinin yeni itici gücü olan özel sektörün de uzun vadeli yükselişini sürdürdüğünü belirtti.

Özel sektördeki şirketlerin küresel endüstriyel yapılanma ve dağıtım düzenlemelerinin yarattığı yeni fırsatları değerlendirme kapasitesine sahip olduğunu söyleyen Wei, bu şirketlerin ayrıca kalkınma modelini dönüştürerek, endüstriyel yapıyı düzenleyerek ve yeni büyüme faktörleri yaratarak yüksek kaliteli kalkınmayı başlatabileceklerini ifade etti. Çin'in bu yılın başında özel sektörün gelişmesine yardımcı olma amacını açıkça ortaya koyan bir yönerge yayımladığını hatırlatan Wei, Çin ulusunun yeniden canlandırılması sürecinde sektörün daha büyük sorumluluklar üstleneceğini ve daha da önemli bir rol oynayacağını belirtti. Çin'deki özel sektör şirketlerinin küresel rekabet gücüne de değinen yetkili, büronun bu tür şirketlerden tavsiye almak ve risk önleme yeteneklerini geliştirmelerine yardımcı olmak için yakın zamanda bir sempozyum düzenleyeceğini söyledi. Xinhua tarafından başlatılan ve tüm medyaya açık bir tartışma platformu olan Çin Ekonomik İlişkiler Yuvarlak Masa Toplantısı'nın ikinci bölümünde Çin özel sektörü ele alındı. 

Editör: Şeymanur Erbay