Çin

Çinli yeni enerjili araç markası Voyah, İtalya pazarına girdi

Abone Ol

Voyah, dünyaca ünlü Milano Tasarım Haftası'nda Free spor kullanımlı aracını (SUV), Dreamer çok amaçlı aracını (MPV) ve Zhuiguang sedan aracını tanıttı.

MİLANO, 18 Nisan (Xinhua) -- Çinli yeni enerjili araç markası Voyah, Salı günü Milano'da düzenlenen bir marka lansmanıyla İtalya pazarına giriş yaptı. Çin'in orta kesimindeki Hubei eyaleti merkezli Dongfeng Motor Şirketi'ne ait bir marka olan Voyah, dünyaca ünlü Milano Tasarım Haftası kapsamında düzenlenen etkinlikte Free spor kullanımlı aracını (SUV), Dreamer çok amaçlı aracını (MPV) ve Zhuiguang sedan aracını tanıttı.

Voyah'ın İtalya'daki distribütörü Carmobility Limited Şirketi'nin CEO'su Bruno Mafrici, İtalya'da satışa sunulan üç modelde ilk 100 aracın şimdiden tükendiğini açıkladı. Mafrici, bu lansmanın ardından markanın plug-in hibrit elektrikli araç modellerinin de İtalya'da pazara gireceğini sözlerine ekledi.

Çin'in orta kesimindeki Hubei eyaletinin Wuhan kentinde Çinli lüks elektrikli otomobil markası Voyah'ın montaj hattındaki robotlar, 1 Nisan 2024. (Fotoğraf: Xiao Yijiu/Xinhua)

Voyah'ın Denizaşırı İşletme Başkanı Gao Yuan aralarında Slovakya, Almanya, İspanya ve Portekiz'in de bulunduğu pek çok Avrupa ülkesinin pazarlarını keşfetmeyi planladıklarını açıkladı. Voyah, 2022'deki yurtdışı açılımından bu yana Norveç, Finlandiya, Danimarka, Hollanda, Bulgaristan ve Çek Cumhuriyeti dahil olmak üzere birçok Avrupa ülkesine girerek toplamda yaklaşık 10.000 adet otomobil ihraç etti.