RİYAD, 10 Mart (Xinhua) -- Suudi Arabistan'dan TAQNIA ETS ve TAQNIA SPACE ile Çin'den STAR.VISION olmak üzere üç frma, Suudi Arabistan ve bölgesinde stratejik uzay ve jeo-uzamsal endüstriyi destekleyecek yerelleştirilmiş yenilikçi hizmet ve ürünlerin geliştirilmesi için ortak araştırma ve geliştirme yapma konusunda anlaştı.

TAQNIA ETS'nin CEO'su Abdulaziz S. Al-Farraj, Suudi Arabistan'ın lider jeo-uzamsal şirketi olan TAQNIA ETS'nin, Suudi Arabistan'ın kendi topoğrafk ve coğraf özellikleriyle uyumlu, yüksek çözünürlüklü ve yüksek doğruluklu jeo-uzamsal ürünler üretilmesinde yapay zeka kullanılması için STAR.VISION ile mutabakat zaptı imzalamak ve işbirliği yapmak konusunda çok istekli olduğunu söyledi.

STAR.VISION'ın kurucu ortağı Fan Lianghua da şirketinin, "uzay sektörü ve yapay zeka uygulamalarındaki uzmanlığını Suudi Arabistan'a getirmeyi ve bu alanlardaki yetenekli Suudi gençlere imkan sağlamayı sabırsızlıkla beklediğini" belirtti.

Çin'deki TV ve çevrimiçi videolara 2 yıl içinde ultra yüksek çözünürlük hakim olacak Çin'deki TV ve çevrimiçi videolara 2 yıl içinde ultra yüksek çözünürlük hakim olacak

Mutabakat zaptı, Riyad'da Pazar günü başlayan Dünya Savunma Fuarı'nın son gününde imzalandı.

Suudi Arabistan Askeri Sanayi Genel İdaresi tarafından düzenlenen Suudi Arabistan Dünya Savunma Fuarı, dünyanın dört bir yanından en son teknolojik gelişmeleri sergiliyor ve ağ iletişimi, işbirliği, bilgi paylaşımı ve yeni inovasyonların keşf açısından bir platform sunuyor. Fuara Çin'den sekiz firma katıldı.

Editör: İRFAN KARSLI