Çin

Çinli ve Suudi Arabistanlı şirketler Mısır'da otobüs montaj fabrikası kurdu

Abone Ol

KAHİRE, 2 Mart (Xinhua) -- Çinli ve Suudi Arabistanlı şirketlerin ortaklaşa kurduğu yeni bir otobüs montaj fabrikası Mısır'ın Yeni Süveyş kentinde üretime başladı. Taşımacılıkta kullanılacak otobüslerin ilk partisinin kısa sürede montaj hattından çıkması bekleniyor. Yeni Süveyş kentinde Salı günü düzenlenen gecikmiş açılış töreninde konuşan Suudi Arabistanlı ATM Misr şirketinin başkanı Hamed Al Mutabagani, fabrikanın yıllık 500 otobüslük bir üretim kapasitesine sahip olacak şekilde tasarlandığını söyledi. Al Mutabagani, 164.000 metrekarelik bir alana sahip fabrikada gelişmiş üretim hatları, depolar ve kalite kontrol tesisleri bulunduğu sözlerine ekledi. ATM Misr, fabrikayı Çinli otobüs üreticisi King Long ile birlikte inşa etti. ATM Misr fabrikanın inşasına 1 milyar Mısır lirası (yaklaşık 3,3 milyon ABD doları) yatırımda bulunurken King Long teknoloji ve komple araç ekipmanı sağladı.

Mısır'ın Süveyş vilayetinde Çinli ve Suudi Arabistanlı şirketlerin ortaklaşa kurduğu bir otobüs montaj fabrikasında çalışan işçiler, 28 Şubat 2023. (Fotoğraf: Ahmed Gomaa/Xinhua)

İşbirliği anlaşmasına göre fabrika, Suudi Arabistan merkezli otobüs satıcısı National Trade Company'ye 51 bitmiş otobüs tedarik edecek ve bu otobüslerin 26'sında King Long'un otomobil parçaları kullanılacak. Mısır'daki otomobil sektörünün yerelleşmesine yardımcı olmak amacıyla üretimin yaklaşık yüzde 60'ında yerel olarak üretilen bileşenlerin kullanıldığını dile getiren Al Mutabagani, Körfez ülkelerinin hedef piyasalar olarak belirlendiğini sözlerine ekledi. Al Mutabagani, fabrikanın kilit önemdeki üç limana yakınlığını kullanarak Afrika ve Avrupa piyasalarına ulaşmasının beklendiğini kaydetti.