Sanatçılar, (Beijing saatiyle) Çarşamba akşamı düzenlenen bir saatlik bulut tabanlı konserde sekiz popüler şarkı söyledi. Çinli şarkıcılar, Çin'in kuzeydoğusunda yer alan Liaoning eyaletinin merkezi Shenyang'daki Liaoning Opera Salonu'nda, Mısırlı sanatçılar ise Kahire'de sahneye çıktı.

Fotoğrafta 10 Şubat 2021 akşamı Liaoning Opera Salonu'nda sahne alan Çinli müzisyenler görülüyor. (Fotoğraf Xinhua'ya temin edilmiştir)

Konserde yer alan Mısırlı tenor Walid Korayem, "Geçen yıl boyunca Mısır ve Çin, salgınla mücadelede el ele vererek çalıştı ve dostlukları daha da derinleşti. Umarım bu konser sayesinde Çin halkı yeni yılda en iyi dileklerine kavuşur" diye konuştu.

Çin'de kazılan antik mezarlar 2000 yıl öncesine dair önemli veriler sağladı Çin'de kazılan antik mezarlar 2000 yıl öncesine dair önemli veriler sağladı

Liaoning Opera Salonu'ndan bariton Fu Weilin, "Bu konsere bir buçuk ay hazırlandık. İki taraf da sunumu en mükemmel seviyeye ulaştırmak için provalar yaptı" ifadelerini kullandı. Bahar Festivali, Cuma gününe denk geliyor. Çin takviminin bu en önemli festivali vesilesiyle bir hafta tatil yapılıyor.       

Editör: İRFAN KARSLI