Ekosistem tabanlı balıkçılık ve ender balık türleri yetiştiriciliğinde uzman olan Dr. Yuan Ting, 2020 yılında bir araştırma ekibiyle birlikte Dateng Boğazı su koruma alanına geldi. Ekibin çalışması, İnci Nehri havzasına yaşayan nadir balık türlerinin kurtarılması, korunması ve yetiştirilmesi üzerine odaklanıyor.

Çin'in güneyindeki Guangxi Zhuang Özerk Bölgesi'nin Guiping şehrinde bulunan Dateng Boğazı su koruma alanındaki bir balık üretme çiftliğinde yavru balıkları kontrol eden Yuan Ting, 20 Nisan 2021. (Fotoğraf: Cao Yiming/Xinhua)

Yuan'ın ekibi, yetiştirdikleri 100 bin balık yavrusunu 28 Mayıs'ta Dateng Boğazı su koruma alanının üst kısımlarına saldı.

Çin'in güneyindeki Guangxi Zhuang Özerk Bölgesi'nin Guiping şehrinde bulunan Dateng Boğazı su koruma alanındaki bir balık üretme çiftliğinde yavru balıkları suya salmaya hazırlayan Yuan Ting (Sağda) ve meslektaşı, 28 Mayıs 2021. (Fotoğraf: Cao Yiming/Xinhua)

Yuan'a göre, yaptıkları iş İnci Nehri havzasındaki balık popülasyonunun artmasını ve sudaki biyolojik çeşitliliğin korunmasını, böylece yerel su ortamının iyileştirilmesini sağlıyor.

Çin ve Nijerya ikili ilişkileri kapsamlı stratejik ortaklık seviyesine yükseltti Çin ve Nijerya ikili ilişkileri kapsamlı stratejik ortaklık seviyesine yükseltti
Çin'in güneyindeki Guangxi Zhuang Özerk Bölgesi'nin Guiping şehrinde bulunan Dateng Boğazı su koruma alanına yavru balıkları salan Yuan Ting (Solda), 28 Mayıs 2021. (Fotoğraf: Cao Yiming/Xinhua)
Çin'in güneyindeki Guangxi Zhuang Özerk Bölgesi'nin Guiping şehrinde bulunan Dateng Boğazı su koruma alanında balıkçılık kaynakları hakkında araştırma yapmak için bir balıkçı teknesine binen Yuan Ting (Soldan ikinci) ve meslektaşları, 29 Mayıs 2021. (Fotoğraf: Cao Yiming/Xinhua)

Editör: İRFAN KARSLI