Dünya

Çinli Üst Düzey Yetkili, Ülkedeki Amerikan Firmalarını Olumlu Rol Üstlenmeye Çağırdı.

Çin Ulusal Halk Kongresi Daimi Komitesi Başkan Yardımcısı Wang Chen, Perşembe günü yaptığı açıklamada, Çin pazarına erişimin kolaylaşacağını ve bunun ülkede kayıtlı şirketleri...

Abone Ol

Çin Ulusal Halk Kongresi Daimi Komitesi Başkan Yardımcısı Wang Chen, Perşembe günü yaptığı açıklamada, Çin pazarına erişimin kolaylaşacağını ve bunun ülkede kayıtlı şirketlerin eşit muamele görmesini sağlayacağını belirtti.

Beijing'de Çin Amerikan Ticaret Odası'nın yemeğinde konuşan Wang, böylelikle dünyanın her yerinden işletmelerin Çin'de yatırım yapması için yeni fırsatlar doğacağını ifade etti.

Wang, Çin'in Kovid-19 mücadelesine yaptıkları bağış için Çin Amerikan Ticaret Odası ve üye şirketlere şükranlarını sundu ve onları, aktif rol üstlenmeye devam edip Çin ile ABD arasındaki karşılıklı güven ve diyaloğun yeniden tesisi için çalışmaya davet etti; Çin'in bu sayede ilişkilerin rayına oturtulabileceği umudu taşıdığını belirtti.

Çin yeni kalkınma stratejisini eksiksiz uygulayacak, diyen Wang şöyle devam etti: Ülke "açılma" siyasetini daha üst düzeyde sürdürecek, pazar odaklı, yasaya dayalı ve uluslararası bir iş ortamı oluşturmaya devam edecek ve Yabancı Yatırım Yasası'nı eksiksiz uygulayacak. Çin Amerikan Ticaret Odası üyeleri, Çin'deki yaklaşık bin ABD firması ile ABD firmalarının yaklaşık 3 bin 900 temsilcisinden oluşuyor.