Çinli teknoloji şirketleri Berlin'de düzenlenen IFA Berlin 2024 fuarında dikkat çekti Çinli teknoloji şirketleri Berlin'de düzenlenen IFA Berlin 2024 fuarında dikkat çekti

Huawei Kuzey Afrika Bölgesi Halkla İlişkiler Direktör Yardımcısı Zhang Bowen, Xinhua'ya verdiği demeçte Huawei'nin bu kentlere 4G telekom hizmetleri götürmek üzere devlete ait Ethio-Telecom ile ortaklık kurduğunu söyledi. Söz konusu kentler Dessie, Kemise, Kombolcha, Kobo, Woldiya ve Lalibela olarak bildirildi.

Zhang, "Ayrıca Huawei, önümüzdeki ay Etiyopya'nın kuzeydoğusunda yer alan Afar Bölgesi'nde 4G telekom hizmetleri sunmayı planlıyor" dedi. Zhang ayrıca Huawei'nin, son üç ay içinde 4G hizmetlerinin Etiyopya'nın güneydoğu ve kuzeybatı kısımlarına genişletilmesine yardımcı olduğunu da dile getirdi. 4G telekom hizmetleri yakın zamanlara kadar sadece Etiyopya'nın başkenti Addis Ababa'da bulunuyordu.

Huawei, Etiyopya'da önde gelen bir Çinli telekomünikasyon altyapısı sağlayıcısı konumunda. 20 yılı aşkın bir süredir Etiyopya'nın kalkınmasına katkıda bulunan Huawei, 300'ün üzerinde istihdam yarattı, hizmet ve ürünleri ile 45 milyonu aşkın kişiye fayda sağladı. Güvenilir, yüksek bant genişliğine sahip ve yüksek hızlı telekom hizmetlerinin sağlaması yoluyla dijital katılımı gerçekleştirmeyi ve dijital ekonomisinin hacmini artırmayı amaçlayan Doğu Afrika ülkesi Etiyopya, Çinli firmaların yardımıyla kapsamlı telekom modernizasyonu hizmetleri yürütüyor.

Editör: İRFAN KARSLI