Spor

Çinli sporcular, Tokyo Olimpiyatları'nda erkekler halka aleti finalini ilk iki sırada tamamladı

Çinli sporcular Liu Yang ve You Hao, Pazartesi günü gerçekleştirilen Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları artistik cimnastik erkekler halka aleti final yarışmasında sırasıyla altın v...

Abone Ol

Çinli sporcular Liu Yang ve You Hao, Pazartesi günü gerçekleştirilen Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları artistik cimnastik erkekler halka aleti final yarışmasında sırasıyla altın ve gümüş madalyaya ulaştı. 15,500 puana ulaşan Liu yarışmayı zirvede tamamlarken, You takım arkadaşını 15,300 puanla takip etti. Bir önceki olimpiyat oyunlarının şampiyonu Yunan cimnastikçi Eleftherios Petrounias ise 15,200 puan alarak bronz madalyanın sahibi oldu. 26 yaşındaki Liu, finale ikinci sırada yükselmişti. Paralel bardaki performansıyla 9,000 puana ulaşan Liu, Çin'in bu Olimpiyat Oyunları'ndaki ilk cimnastik altınını kazanmış oldu. Çinli sporcu, "Çocukluğumdan beri hedefim Olimpiyat şampiyonu olmaktı. 20 yıldır antreman yapıyorum ve şampiyon olmayı çok istiyordum. Pes etmek istediğim, antreman yapmak istemediğim zamanlar oldu. Bir yandan sakatlanmalar veya başka olumsuzluklar da oluyordu. Ama en nihayetinde peşini bırakmadım ve sonunda bu tatmin edici sonuca ulaştım" diye konuştu.

Çinli sporcu You Hao'nun, Japonya'nın başkenti Tokyo'da gerçekleştirilen Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları artistik cimnastik erkekler halka aleti finali sırasında sergilediği performans, 2 Ağustos 2021. (Fotoğraf: Cheng Min/Xinhua)

Finale sekizinci sıradan yükselen 29 yaşındaki You ise yarışmayı Liu'nun 0,200 puan arkasında tamamladı. "Çok memnunum. Sadece gümüş kazanmış olsam da çok memnunum" diyen You sözlerine şöyle devam etti: "Baskıyı kendimiz yaratıyorduk çünkü ülkemiz için tüm zaferleri kazanmak istiyoruz. İlk birkaç oyunda altın vardı, bu sebeple üzerimizdeki baskı fazlaydı. Temelde kendi kendim üzerinde baskı kurdum." 30 yaşındaki Petrounias da You'nun 0,100 puan arkasından geldi. Yunan sporcu, "İnanın bana bu hiç kolay değildi. Yunanistan'da ve burada çok fazla çalıştım. Ayrıca, (elemelerde) halkalara çıkmadan biraz önce mental idmanım üzerine odaklandım. Bunun çok faydası oldu. Bunun yanı sıra çok fazla antreman da yaptım" diye konuştu.