SHANGHAİ, 28 Haziran (Xinhua) -- Çin'in SAIC Motor şirketi ile Almanya'nın Volkswagen Grubu, yeni enerji teknolojisi alanında çeşitli işbirliği anlaşmaları imzalayarak Çin'in yeni enerjili araç piyasasındaki varlıklarını daha da artırma yönünde adım attı. Perşembe günü imzalanan anlaşmalara göre iki şirket, Çin pazarında 2026'ya kadar lansmanı gerçekleştirilecek 3 adet şarj edilebilir hibrit model ve iki adet tam elektrikli modeli ortaklaşa geliştirecek.

Çin halojenli bütil kauçuk ithalatı için anti-damping soruşturması başlattı Çin halojenli bütil kauçuk ithalatı için anti-damping soruşturması başlattı

Mayıs ayında Volkswagen'in yüksek kaliteli markası Audi ile işbirliği anlaşması imzalayan SAIC Motor, otomobillerin piyasaya çıkış süresini yüzde 30'dan fazla kısaltacak İleri Dijitalleştirilmiş Platform'un ortaklaşa geliştirilmesini resmen başlatmıştı. Volkswagen Grubu Çin Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Ralf Brandstätter, "Çin'in dinamik ve rekabetçi enerjili araç piyasasında SAIC ile stratejik ortaklığımızı güçlendirip, SAIC Volkswagen'in portföyünün elektrifikasyonunu ileriye taşımamız büyük önem taşıyor" dedi.

Geçtiğimiz 10 yılda yeni enerjili araçlar ve akıllı bağlantılı araçlar gibi temel teknoloji alanlarında araştırma ve geliştirmeye yaklaşık 150 milyar yuan (yaklaşık 21,05 milyar ABD doları) yatırım yapan SAIC Motor, 26.000'den fazla geçerli patente sahip.

Editör: Şeymanur Erbay