Merkezin Çarşamba günü yapılan açılış töreninde Çin yapımı lüks araçların son modellerini merak eden çok sayıda Suudi katılımcı hazır bulundu. Bu merkezle birlikte Hongqi'nin üç büyük Suudi kenti olan Cidde, Riyad ve Dammam'ı içeren stratejik satış ağı da resmen tamamlanmış oldu.

Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da bulunan Hongqi satış merkezi dışarıdan görülüyor, 30 Haziran 2021. (Fotoğraf: Wang Haizhou/Xinhua)

Hongqi'nin Ortadoğu Bölümü Başkanı Ma Zhenduo, şirketin H9 gibi lüks modellerinin Suudi Arabistan'da en gözde ürünler arasında bulunduğunu söyledi. Ma, birçok Suudi müşterinin Hongqi elektrikli araçlarını Suudi pazarında bir an önce görmek için sabırsızlandığını belirtti. Ma, "Ortadoğu pazarı Hongqi için kilit öneme sahip. Suudi pazarı ise bölgede kritik bir pazar" dedi.

Universal Motors Agencies Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Mohammed Abduljawad, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da Hongqi satış merkezinin açılış töreninde konuşma yapıyor, 30 Haziran 2021. (Fotoğraf: Wang Haizhou/Xinhua)

Hongqi ile işbirliği yapan yerel otomobil bayisi Universal Motors Agencies'in Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Mohammed Abduljawad, "Tüm modellerde satışlar her türlü beklentimizi aştı" dedi. Lüks sınıfına giren otomobilleriyle ünlü Hongqi, 1956 yılında Çin'in ilk otomobillerini üreten Çinli otomotiv devi China FAW Grubu'nun bir parçası.

Çin uzaya altı yeni uydu gönderdi Çin uzaya altı yeni uydu gönderdi

Editör: İRFAN KARSLI