2024 Çin Uluslararası Büyük Veri Endüstrisi Fuarı Guiyang'da başladı 2024 Çin Uluslararası Büyük Veri Endüstrisi Fuarı Guiyang'da başladı

RAYONG, 17 Temmuz (Xinhua) -- GAC Grubu'na bağlı Çinli otomobil üreticisi GAC Aion, Tayland'daki elektrikli araç fabrikasının açılışını gerçekleştirdi. Çarşamba günü yapılan açılışta Aion'un ilk küresel stratejik modelinin montaj hattından çıkmasıyla şirketin yurtdışı genişlemesinde bir dönüm noktası kaydedilmiş oldu.

BYD'nin ardından Çinli bir otomobil üreticisinin bu ay içinde Tayland'da açtığı ikinci yurtdışı fabrikası olma özelliğini taşıyan tesis, Tayland'ın Doğu Ekonomik Koridoru'nda yer alan Rayong eyaletinde bulunuyor. 2,3 milyar Tayland bahtı (64 milyon ABD doları) yatırımla kurulan fabrikanın yıllık 50.000 araç kapasitesine sahip olması bekleniyor.

Tesis, birden çok modelin daha verimli üretimini gerçekleştirmek üzere büyük veri, yapay zeka ve nesnelerin internetinden yararlanan yüksek düzeyde akıllı bir fabrika olarak öne çıkıyor.
Tayland Sanayi Bakanı Pimphattra Wichaikul, açılış töreninde yaptığı konuşmada, yeni bir elektrikli araç fabrikasının faaliyete geçmesinin, Tayland'ın otomotiv sektörünün dönüşümünü teşvik edeceğini ve Güneydoğu Asya'da bulunan ülkenin bölgesel ve küresel bir elektrikli araç üretim merkezi haline gelme vizyonunun gerçekleştirilmesine yardımcı olacağını söyledi. Son yıllarda dış piyasalarda güçlü bir genişleme sergileyen GAC Grubu, an itibarıyla 68 ülke ve bölgede otomobil satışları ve satış sonrası hizmetler sunuyor.

Editör: Şeymanur Erbay