BANGKOK, 7 Ağustos (Xinhua) -- Çinli otomobil üreticisi Chery Automobile şirketine bağlı Omoda and Jaecoo Tayland şirketi, Tayland'daki varlığını güçlendirmek amacıyla bu Güneydoğu Asya ülkesinde iki elektrikli araç modelinin resmi lansmanını duyurdu. Salı günü gerçekleştirilen lansman etkinliğinde her model için iki varyantla birlikte kompakt spor kullanımlı araç (SUV) Omoda C5 EV Tayland pazarına sunulurken, kutu tipi arazi SUV Jaecoo 6 EV'nin sağdan direksiyonlu versiyonu dünya genelinde ilk kez tanıtıldı. Lansmanın, şirketin Tayland'ın doğusundaki Rayong eyaletinde bir montaj tesisi kurma planını açıklamasından dört ay sonra gerçekleştiğine dikkat çeken Chery International Başkan Yardımcısı Chen Chunqing, buradaki araç üretiminin 2025 ortalarında başlamasının planlandığını ve tesisin hem yurtiçi hem de yurtdışı pazarlara hizmet vereceğini belirtti. Tayland pazarının gelişmesinin Chery'ye önemli bir büyüme fırsatı sunacağını belirten Chen, şirketin ilk aşamada 50.000 bataryalı ve hibrit elektrikli araç üretmeyi, yıllık üretimi 2028 yılına kadar yıllık 80.000 araca kadar çıkmayı planladığını ve otomotiv endüstrisindeki üretimin ilk ve son aşamalarındaki tedarik zincirlerini geliştirmeyi hedeflediğini söyledi.

Çin'de Güz Ortası Festivali tatilinde yaklaşık 630 milyon seyahat yapıldı Çin'de Güz Ortası Festivali tatilinde yaklaşık 630 milyon seyahat yapıldı

Tayland Sanayi Bakanı Sekreteri Pailin Teansuwan, iki binek otomobil modelinin piyasaya sürülmesinin, teknoloji transferi, standart belirleme ve sertifikasyon ve personel eğitimi gibi alanlarda Tayland ile Çin arasındaki yeni nesil otomotiv endüstrisinin gelişimine yönelik büyük bir adım olacağını söyledi. Tayland uzun zamandır bölgesel bir otomotiv üretim ve ihracat üssü konumunda. Ülke, hükümetin yatırımı teşvik çabalarıyla 2030 yılına kadar yıllık otomobil üretiminin yüzde 30'unu elektrikli araçlara dönüştürmeyi hedefliyor. Tayland Yatırım Kurulu'na göre BYD, SAIC, Great Wall Motor, Changan, GAC Aion, NETA ve Foton gibi diğer önde gelen üreticilerin arasına katılan Chery Automobile, Tayland'da bir üretim üssü kuran sekizinci Çinli otomobil üreticisi olacak.

Kaynak: rss