2019 yılında ülke genelinde gerçekleşen bir araştırmanın sonuçlarından alıntı yapan Eğitim Bakanlığı, öğrencilerin boyları, ağırlıkları ve göğüslerinin genişliği gibi fiziksel morfolojik endekslerinde yukarı yönlü bir eğilim görüldüğünü, akciğerlerinin nefes kapasitesinde genel bir artış, vücutlarının esnekliği, gücü, hızı ile dayanıklılığı trendlerinde tersine dönüş ve gıda tüketimlerinde de devam eden bir ilerleme kaydedildiğini belirtti.

Örneğin uzunluklara bakıldığında 2014'ten sonraki beş yılda 10-12 yaşlarındaki erkek öğrencilerin boyu 1,26 santimetre ve 13-15 yaş grubundakilerinse 1,69 santimetre uzadı. Kız öğrencilerin boyu da 10-12 yaş grubunda 1,24 ve 13-15 yaş grubunda 0,97 santimetre artış gösterdi. Çin, ilkokuldan yüksekokul ve üniversiteye kadar tüm öğrencilerin fiziki yeterlilikleri ile sağlıklarına dair ülke genelinde sekiz araştırma gerçekleştirdi.

Çin'in Köy Süper Ligi uluslararası yıldız futbolcuları ağırlıyor Çin'in Köy Süper Ligi uluslararası yıldız futbolcuları ağırlıyor

Editör: İRFAN KARSLI