Çin ve Nijerya ikili ilişkileri kapsamlı stratejik ortaklık seviyesine yükseltti Çin ve Nijerya ikili ilişkileri kapsamlı stratejik ortaklık seviyesine yükseltti

Çin Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği'ne göre, 3000 KOBİ ile yapılan ankete dayanan KOBİ Kalkınma Endeksi, ilk çeyrekte 0,5 puan artışla 87,5'e puana yükseldi ve geçen yılın aynı döneminden bu yana en yüksek seviyesine ulaştı.

Endeks, KOBİ'lerin performanslarını ve beklentilerini ölçen çoklu alt endeksleri içeriyor. 100'ün üzerindeki değerler iş dünyasında yükselen bir eğilimi yansıtırken, 100'ün altıysa canlılığın zarar gördüğünü gösteriyor. Ocak-Mart arası dönemde makroekonomi, finansman, maliyet ve iş gücü alt endekslerinin hepsi 100'ün üzerinde kaydedildi.

Bu dönem boyunca KOBİ'ler arasındaki ticari güvenin tazelendiğini, pazar beklentilerinin gelişmeye devam ettiğini ve nakit sıkıntısının hafiflediğini belirten Çin Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği, merkez bankasının finansman baskılarını azaltma hedefli para politikaları gibi Çin'in KOBİ'leri destekleyen önlemlerine atıfta bulundu.

Editör: İRFAN KARSLI