Çinli hukuk uzmanları, Çin'in çevreyi koruma çabalarına daha güçlü bir yasal destek sağlamak için mevcut çevre yasalarını ve düzenlemelerini kapsamlı bir yasada bir araya getirme çağrısı yaptı. Hukukçular önerilerini, kısa bir süre önce başkent Beijing'de düzenlenen ekoloji ve çevrenin korunmasına yönelik yasal sistemin iyileştirilmesi konulu bir forumda gündeme getirdi.

Uzmanlara göre, Çin'in hâlâ çevrenin korunmasına ilişkin yapısal ve sistematik sorunların baskısı altında olduğu gerçeği, gelecekteki mevzuat düzenlemelerine ciddi ihtiyaç doğuruyor. Bazı çevre yasalarında boşluklar olduğunu, güncelliğini yitirmiş düzenlemelerin iyileştirilmesi, yeni koşullara ve gereksinimlere uyarlanması gerektiğini söyleyen uzmanlar, sistematik bir yaklaşım benimsenerek bu konuda reform ve yenilik yapılmasını istiyor.

Çin Hukuk Cemiyeti Çevre ve Kaynaklar Hukuku Birliği (ERLSCLS) Başkanı Lyu Zhongmei, Çin'de çevreyi daha iyi korumak için sistematik, kapsamlı yasa ve düzenlemelerin şart olduğunu söyledi.

Çin'in Renmin Üniversitesi profesörlerinden Zhu Xiao da Lyu'nun verdiği mesajları yineleyerek Çin'deki hukuk sistemini iyileştirmeye yardımcı olması için denizaşırı ülkelerin deneyimlerden yararlanmayı önerdi. Forum, ERLSCLS ve Beijing merkezli bir araştırma merkezi tarafından ortak düzenlendi.

BM: Gazze'de çocuk felci aşısı kampanyasının ilk aşamasında 187.000 çocuğa ulaşıldı BM: Gazze'de çocuk felci aşısı kampanyasının ilk aşamasında 187.000 çocuğa ulaşıldı

Editör: İRFAN KARSLI