Spor

Çinli halterci Wang, Tokyo Olimpiyatları'nda 87 kiloda altın madalyayı kazandı

Ekvadorlu sporcu Tamara Yajaira Salazar Arce 263 kilo ile gümüş madalyayı alırken, Dominik Cumhuriyeti sporcusu Crismery Dominga Santana Peguero 256 kilo ile bronz madalyayı b...

Abone Ol

Ekvadorlu sporcu Tamara Yajaira Salazar Arce 263 kilo ile gümüş madalyayı alırken, Dominik Cumhuriyeti sporcusu Crismery Dominga Santana Peguero 256 kilo ile bronz madalyayı boynuna taktı. Crismery Dominga Santana Peguero, Dominik Cumhuriyeti'nin bireysel bir etkinlikte Olimpiyat madalyası kazanan ilk kadın sporcusu oldu. Wang'ın aldığı bu altın madalya, Çin'in olimpik halter takımının Tokyo Olimpiyatları'nda şimdiye kadar yarıştığı sekiz ayrı müsabakada kazandığı yedinci altın oldu. Fakat Wang şampiyonluğu kazanma yolunda gösterdiği performanstan memnun kalmadı.

Çinli halterci Wang Zhouyu (ortada), Ekvadorlu halterci Tamara Yajaira Salazar Arce (solda) ve Dominik Cumhuriyeti haltercisi Crismery Dominga Santana Peguero, Japonya'nın başkenti Tokyo'da gerçekleştirilen Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları'nın kadınlar 87 kilo halter müsabakasının ödül töreninde kameralara poz veriyor, 2 Ağustos 2021. (Fotoğraf: Yang Lei/Xinhua)

Wang "Benim normal gücümün çok daha altındaydı ama sıkı çalışmaya devam edeceğim" dedi. 115 kilogramlık ilk koparma denemesinde başarısız olan Wang, kaldırışını 120 kilogram olarak geliştirmeden önce bu ağırlığı kaldırmak için tam vaktinde gerekli müdahaleyi yaptı. Wang, "İlk koparma denememde biraz gergindim, ama sonrasındaki aşamada rahatladım" dedi. Kategorisini 2019'da 76 kilodan 87 kiloya yükselten Wang, aynı yıl bu kategoride Dünya Şampiyonu olmuştu.

Çinli halterci Wang Zhouyu, Japonya'nın başkenti Tokyo'da gerçekleştirilen Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları'ndaki kadınlar 87 kilo halter müsabakasında yarışıyor, 2 Ağustos 2021. (Fotoğraf: Yang Lei/Xinhua)

Pazartesi günkü müsabaka sırasında silkmede 150 kilogram, toplamda 270 kilogram kaldıran Wang, yeni bir Olimpiyat rekoru kırmak için mücadele ettiği son denemesinde 160 kilogramda başarısız oldu. "Podyumda dururken emeklerimin boşa gitmediğini hissettim" diyen Wang, "10 kilo alsam da hayalimi gerçekleştirme sürecimde bunu fazlasıyla hak etmiştim" diye ekledi. 2004 Olimpiyatları'nda altın madalya sahibi olan ve şu anda Çin'in kadınlar halter takımının başantrenörlüğünü üstlenen Zhang Guozheng ise "Wang yarışmanın başlarında biraz gergindi çünkü burası Olimpiyat Oyunları, diğer tüm yarışmalardan ve günlük antrenmanlardan oldukça farklı" yorumunda bulundu.