Ekonomi

Çinli girişimci ABD Automotive Hall of Fame'e girdi

CHİCAGO, 11 Şubat (Xinhua) Çinli özel Wanxiang Grup'un kurucusu Lu Guanqiu, ABD Automotive Hall of Fame'e giren ilk Çinli oldu. Automotive Hall of Fame Perşembe günü ABD'nin...

Abone Ol

CHİCAGO, 11 Şubat (Xinhua) Çinli özel Wanxiang Grup'un kurucusu Lu Guanqiu, ABD Automotive Hall of Fame'e giren ilk Çinli oldu. Automotive Hall of Fame Perşembe günü ABD'nin Michigan eyaleti Detroit'te, Lu'nun 2022 Automotive Hall of Fame (AHF) adayları olarak tanınan dünyanın dört bir yanından çeşitli mobilite öncüleri koleksiyonu arasında yer aldığını duyurdu. AHF basın bülteninde, Lu Guanqiu'nun, Wanxiang'ı 1960'lardaki yerel bir bisiklet tamir dükkanından küresel bir tedarikçiye dönüştürmek için yaratıcılığını ve zekasını kullanan Çinli bir girişimci ve öncü olduğunu belirtti. Açıklamada, Wanxiang'ın Amerikan Orijinal Ekipman Üreticilerine otomobil parçaları satan ilk Çinli şirket olduğu ve şu anda 22 ABD eyaletinde faaliyet gösterdiği de belirtildi. Bu arada Lu, Çin'de temiz enerji için gösterilen çabalara da öncülük etti. Lu, 1990'ların sonlarında birçok akülü ve elektrikli araç girişimi başlattı.

Amerika Birleşik Devletleri'nde A123 Sistemleri ve Fisker Automotive Holdings Inc. şirketini satın aldı ve yeniden canlandırdı. Bu şirket daha sonra Karma Automotive ismini aldı. Lu Ekim 2017'de öldü. Diğer 2022 Automotive Hall of Fame adayları arasında ikonik Lamborghini lüks performans spor otomobil serisini yaratan İtalyan girişimci Ferruccio Lamborghini, bir Japon mühendis ve efsanevi Toyota Üretim Sisteminin (TPS) kurulmasına yardım eden eski Toyota yöneticisi Taiichi Ohno, kadınların otomotiv ve yarış dünyasına katılımının yol almasına öncü olan Lyn St. James ve 1936-1966 yılları arasında Amerika'da seyahat eden Siyahlar için yayınlanan bir seyahat rehberi olan Yeşil Rehber'in (The Green Book) yazarları ve yayıncıları Alma ve Victor Green bulunuyor. "Bu yılki aday sınıfının bu endüstriye yapılan katkıların çeşitliliğini takdir etmeye devam ettiğini" belirten Automotive Hall of Fame başkanı Sarah Cook, "Üretimden yarışa, yollarda seyahatten en nadir lüks performans araçlarına kadar bu grup, endüstrinin en ilginç ve önemli hikayelerinden bazılarını anlatıyor" dedi.

Tarihsiz arşiv fotoğrafında Çinli girişimci Lu Guanqiu, Çin'in doğusunda yer alan Zhejiang eyaletinin merkezi Hangzhou yakınlarındaki Xiaoshan İlçesinde bulunan atölyesindeki çalışmaları kontrol ederken görülüyor. (Fotoğraf: Wang Xiaochuan/Xinhua)

2022 Automotive Hall of Fame Yeni Üyelik ve Ödül Töreni 21 Temmuz 2022'de yapılacak. ABD Automotive Hall of Fame, otomotiv/mobilite endüstrisinin liderlerini ve yenilikçilerini, genç-yaşlı ayrımı yapmaksızın daha yüksek kişisel başarı seviyelerine ulaşmaya teşvik eden ödüller ve programlar aracılığıyla onurlandıran ve tanıtan kar amacı gütmeyen bir kuruluştur. 1939'da kurulan Automotive Hall of Fame, aralarında Ford Motor Company'nin kurucusu Henry Ford, Alman mucit ve mühendis Karl Benz, Honda Motor Co.'nun kurucusu Soichiro Honda, Toyota Motor Corporation'ın kurucusu Kiichiro Toyoda, Scuderia Ferrari Grand Prix motor yarışları takımının ve ardından Ferrari otomobil markasının kurucusu Enzo Ferrari ve Porsche AG'nin kurucusu Ferdinand Porsche'nin bulunduğu dünyanın dört bir yanından otomotiv ve mobilite endüstrilerini etkileyen ve yankı uyandıran 755 ödül sahibini onurlandırdı.