JUBA, 24 Ağustos (Xinhua) -- Çinli Shengli Petrol Sahası Keer Mühendislik ve İnşaat Şirketi (SOKEC), Güney Sudan'da modern petrol rafinerisi ve depolama tesisleri inşa etmek üzere Güney Sudan devletine ait Nile Petroleum Corporation (NILEPET) ile anlaşma imzaladı. SOKEC Başkanı Wu Song ve NILEPET Genel Müdürü Muhammad Lino Benjamin, Cuma günü Çinli firmanın Güney Sudan'da hemen yatırım yapmaya başlamasına olanak verecek Mutabakat Zaptını imzaladı. Benjamin, SOKEC'e Afrika'nın en genç ulusunun gelişimine yaptığı katkılardan dolayı teşekkür etti. Benjamin, Güney Sudan'ın başkenti Juba'da düzenlenen imza töreninde yaptığı konuşmada, "Mutabakat Zaptı ile işbirliğimizi anlaşma ve projelere dönüştürebileceğimizi umuyoruz" dedi. Wu, SOKEC'in üretim kabiliyeti ile operasyonel verimliliği arttırmak amacıyla tereddüt etmeden yatırıma başlayacağını ifade etti.

2024 Çin Uluslararası İthalat Fuarı'na 70'ten fazla ülke ve kuruluş katılacak 2024 Çin Uluslararası İthalat Fuarı'na 70'ten fazla ülke ve kuruluş katılacak

Yetkili, "Rafineri ve depolama tesisleriyle ilgili hazırlık çalışmalarımıza en kısa sürede başlayacağız" dedi. Çinli firmadan üst düzey bir heyet, tesisleri incelemek ve rafineri faaliyetlerinin mevcut durumunu değerlendirmek üzere Pazartesi günü Unity eyaletindeki Tharjiath'ta bulunan petrol sahalarına iki günlük ziyaret başlattı. Petrol ürünleri şirketi Nilepet'in Midstream Genel Müdürü Kuol Deng Maleith, Çinli firma temsilcilerinin ziyaretinin Güney Sudan'ın petrol endüstrisinin modernleştirilmesi ve genişletilmesi yönünde önemli bir adım olduğunu söyledi. Yetkili, uluslararası yatırımcıların, ülkenin petrol sektörünün sürekli gelişimi ve daha geniş kapsamlı ekonomik büyümesindeki kritik rolünü vurguladı.

Kaynak: rss