Çinli elektrikli araç üreticisi NIO, Cuma günü Macaristan'ın Biatorbagy şehrinde, şirketin ilk yurtdışı tesisi olan NIO Power Avrupa'da üretilen ilk batarya değiştirme istasyonunun Almanya'ya sevkiyatını kutladı.

NIO, Budapeşte'nin 20 km batısındaki Biatorbagy'de bulunan 10.000 metrekarelik yeni tesisinden tüm Avrupa ağına batarya değiştirme istasyonları sağlayacak.

Filipinler'i etkisi altına alan Yagi Tropikal Fırtınası hayatı felç etti Filipinler'i etkisi altına alan Yagi Tropikal Fırtınası hayatı felç etti

CysturQ007017_20220917_CBMFN0A002


NIO'nun kurucu ortağı ve başkanı Qin Lihong, yeni ve birinci sınıf tesisin 2025 yılına kadar NIO'nun Çin dışında 1.000 batarya değiştirme istasyonu kurma taahhüdünü destekleyeceğini söyledi. Tesis aynı zamanda NIO Power Avrupa için öncü bir araştırma ve geliştirme (Ar-Ge) merkezi olacak ve şirketin eğitim, operasyon ve bakım merkezi olarak da hizmet verecek.

Qin, ev sahibi ülke Macaristan'ın yatırım ve işbirliği için yarattığı kapsayıcı ve olumlu ortamının yeni tesisin sorunsuz çalışmasını güvence altına aldığını söyledi.

Macaristan'ın ikili ilişkilerden sorumlu Dışişleri ve Ticaret Bakanı Tamas Menczer, Macaristan'ın batarya üretiminde önemli bir aktör haline geldiğini belirtti.

Menczer ayrıca, "yeni otomotiv çağında" ülkesinin lider konuma geldiğini de söyledi. Şu anda, Macaristan'daki 20 yerleşim, çoğunlukla Asyalı yatırımcılar tarafından inşa edilen batarya tesislerine ev sahipliği yapıyor.

CysturQ007017_20220917_CBMFN0A003


Macaristan'daki Çin Halk Cumhuriyeti Büyükelçiliği'nin ekonomi ve ticaret danışmanı Liu Bo, Macaristan'ın her zaman istikrarlı bir politik zemin ve yabancı yatırımlar için iyi bir iş ortamı sağladığını söyleyerek Kovid-19 pandemisine rağmen, Macaristan'daki Çin yatırımlarında yaşanan artışının "şaşırtıcı" olduğunu hatırlattı.

Liu, 2020'de Çin'in ilk kez Macaristan'ın önde gelen yatırımcısı haline geldiğini söyledi.

Liu, NIO fabrikasına yapılan yatırımın, Kuşak ve Yol İnisiyatifi'nin açtığı yeni ticaret ve yatırım platformları sayesinde mümkün olduğuna da dikkat çekti.

Çin ve Macaristan'ın yeşil kalkınma projelerinde işbirliği yapmak için yeni yollar bulmasını umduğunu söyleyen Liu, daha fazla Çinli şirket ve yatırımcının Macaristan'da ticaret yapmaya başlayacağını vurguladı.

NIO'nun yaptığı yazılı şirket açıklamasına göre, bu yılın ikinci yarısında şirketin kapsamlı enerji hizmetleri ve araç ürünleri Almanya, Hollanda, İsveç ve Danimarka'da satışa sunulacak.

Editör: Nur Çuhacıoğlu