İkisi Shanghai ve biri de Shenzhen'de olan üç ayrı firmanın fahiş fiyatla otomotiv çipi sattığı ortaya çıktı. Firmaların bazı durumlarda ürünü, satın alma fiyatının 40 katına kadar sattıkları belirtildi. Arz ve talebin dengeli olduğu bir piyasada otomobil çipi satıcılarının fiyat artırma oranı, normal olarak yüzde 7 ila 10 arasında değişiyor.

Otomotiv çipleri, otomotiv sektöründeki en önemli parçalardan biri. Yılın ilk yarısında yaşanan küresel çip tedariği krizi, iç piyasada da arz talep dengesizliğine yol açtı. Çin'in Devlet Piyasa Düzenleme İdaresi, Ağustos ayında, piyasadaki fiyat şişirme gibi sorunlara çözüm bulmak amacıyla otomobil çipi satıcılarına yönelik fahiş fiyat uygulaması şüphesiyle soruşturma başlattı. Adil, yasal, gerçek ve güvenilir olma gibi fiyatlandırma ilkelerine uymaları istenen şirketlerin, makul fiyatlar belirlemeleri gerekiyor. İşletmelerin fiyat politikaları, piyasa düzenleyicisi kurumlar tarafından takip ediliyor.

Vietnam'da Yagi Tayfunu nedeniyle ölenlerin sayısı 197'ye yükseldi, 128 kişi kayıp Vietnam'da Yagi Tayfunu nedeniyle ölenlerin sayısı 197'ye yükseldi, 128 kişi kayıp

Editör: İRFAN KARSLI