Çin'de Güz Ortası Festivali tatilinde yaklaşık 630 milyon seyahat yapıldı Çin'de Güz Ortası Festivali tatilinde yaklaşık 630 milyon seyahat yapıldı

SHENZHEN, 24 Kasım (Xinhua) -- Çinli drone üreticisi DJI, tarımsal üretimi kolaylaştırmak üzere birçok farklı senaryoda kullanılabilecek iki yeni drone modelini tanıttı. Çin'in güneyindeki Guangdong eyaletinin Shenzhen kentinde yerleşik şirket, Perşembe günü düzenlenen ürün lansmanı basın toplantısında, arazi ilaçlama ve havadan tohumlama gibi işlevleri bulunan T60 tarım drone'unun çiftçilik, ormancılık ve su ürünleri yetiştiriciliği gibi çeşitli alanlarda kullanılabileceğini duyurdu.

T25P drone'u ise dağınık ve küçük arazilerde kullanıma uygun daha esnek ve elverişli, hafif bir model olarak öne çıkıyor. Şirket verilerine göre, şirketin drone ürünleri bu yıl Çin'de toplam 650 milyon mu (yaklaşık 43,3 milyon hektar) büyüklüğündeki alanda tarımsal üretime destek oldu. Bu rakam, ülkenin toplam ekilebilir arazisinin yaklaşık yüzde 30'una tekabül ediyor. DJI tarım droneları 100'den fazla ülke ve bölgede kullanılıyor.

Editör: Şeymanur Erbay