SHENZHEN, 12 Ocak (Xinhua) -- Çinli otomobil üreticisi BYD'ye kiralanan araç taşıyıcı "BYD EXPLORER NO.1" gemisi Cuma günü teslim edilerek, gemi üreticisinin ülkenin doğusundaki Shandong eyaletine bağlı Longkou kentindeki tersaneden ayrıldı. Gemi aynı gün Yantai Limanı'na ulaşarak yüklemeye başlamak üzere ro-ro terminaline yanaştı. Geminin bir sonraki durağı, Çin'in güneyindeki Guangdong eyaletinin Shenzhen kentinde bulunan Xiaomo Uluslararası Lojistik Limanı olacak. Burada otomobillerle yüklenecek olan gemi, 15 Ocak civarında Avrupa'ya doğru yola çıkacak. 199,9 metre uzunluğunda, 38 metre genişliğinde ve 8,6 metre su çekme derinliğine sahip "BYD EXPLORER NO.1" gemisi, 19 deniz mili hız yapabiliyor ve 7.000 araçlık yükleme kapasitesi bulunuyor.

Xi: Çin ve Tacikistan yeni dönemde ilişkilerini kapsamlı stratejik ortaklığa yükselttiklerini duyuracak Xi: Çin ve Tacikistan yeni dönemde ilişkilerini kapsamlı stratejik ortaklığa yükselttiklerini duyuracak

Shenzhen merkezli Çin Uluslararası Deniz Konteynerleri (Grup) Limited Şirketi'nin (CIMC) verdiği bilgilere göre, "BYD EXPLORER NO.1" gemisi CIMC'ye bağlı CIMC Raffles şirketi tarafından uluslararası gemi yönetim şirketi Zodiac Denizcilik için inşa edildi ve "deniz taşımacılığı filosunun" ilk gemisi olarak BYD'ye kiralandı. İki set C Tipi tankı bulunan gemi, ana motor ve jeneratör için temel yakıt olarak yeşil ve temiz sıvılaştırılmış doğalgaz kullanıyor. Maksimum 15.800 deniz mili seyir menziline sahip gemi, enerji tasarruflu, çevre dostu ve verimli bir otomobil taşıyıcı olmasıyla ön plana çıkıyor.

Editör: Şeymanur Erbay