Çinli üniversitelerden ve araştırma enstitülerinden bir grup bilim insanı, Cuma günü yayımlanan bir makalede Kovid-19'un laboratuvardan sızdığı teorisini reddetti. Çin'in, Science China-Life Sciences dergisinde çıkan makalede bilim insanları, Kovid-19'a yol açan yeni koronavirüs SARS-CoV-2'nin insan eliyle yapılma ihtimalinin düşük olduğunu savundu. Bilim insanları yazıda, "2003'ün SARS-CoV'u ile karşılaştırıldığında, SARS-CoV-2, insan popülasyonlarına çok daha iyi uyum sağladı ve hayvanlardan insanlara uyumlu geçişi daha yaygın oldu" görüşünü dile getirdi.

Çin'in orta kesimlerindeki Hubei eyaletinin merkezi Wuhan'da bulunan Baocheng caddesindeki gece pazarını dolaşan insanlar, 1 Haziran 2020. (Fotoğraf: Xiong Qi/Xinhua)

Makalede "Kör saatçi argümanına göre, böylesine uyumlu bir değişim ancak mevcut pandeminin başlamasından önce ve adım adım seleksiyon sayesinde mümkün olabilir" denildi ve "Bu görüşe göre, SARS-CoV-2'nin, büyük bir şehirdeki bir hayvan pazarında evrimleşmiş olamayacağı gibi, bir laboratuvarda da evrimleşmiş olma ihtimali çok azdır" tespiti yer aldı. Makalede, "SARS-CoV-2'nin kökenine ilişkin tartışmaların, uzun uyumsal değişim süreci göz önünde bulundurularak yapılması gerekiyor" denildi. Çin'in güneyindeki Guangdong eyaletinin Sun Yat-sen Üniversitesi'nde biyoloji profesörü olan Chung-İ Wu, makalenin yazarları arasında bulunuyor.

Pakistan'da çocuk felci aşılama ekibine saldırı: 6 yaralı Pakistan'da çocuk felci aşılama ekibine saldırı: 6 yaralı

Editör: İRFAN KARSLI