Çin Tarım Bilimleri Akademisi, son yıllarda temel gıda maddelerinin ıslahında dikkate değer bir bilimsel ve teknolojik ilerleme kaydetti. Çin Tarım Bilimleri Akademisi Başkan Yardımcısı ve Çin Mühendislik Akademisi akademisyenlerinden Wan Jianmin gerçekleştirdiği basın toplantısında, aralarında buğday, pirinç, mısır, soya fasulyesi ve iri taneli tahılların da bulunduğu mahsüller için genom analizi, yeni genlerin klonlanması ve anahtar üretim teknolojilerinin geliştirilmesinde bir dizi kayda değer başarının elde edildiğini söyledi.

Wan; Science, Nature, Nature Biotechnology ve Nature Genetics gibi önde gelen uluslararası dergilerde yayımlanan araştırma sonuçlarının genetik geliştirme ve hassas ıslah konularında teorik temel ve teknik destek sunduğunu ifade etti. Wan'a göre, Çin Tarım Bilimleri Akademisi yüksek kaliteli, zor koşullara daha dayanıklı ve makineli tarıma daha uygun yeni mahsül çeşitlerinin ıslahında önemli ilerlemelere imza attı.

Wan, mahsüllerin gen kaynaklarının korunması ve kullanılması için bir araştırma merkezinin de kurulduğunu söyledi. Wan'in verdiği bilgiye göre bu araştırma merkezi mahsüllere ilişkin dünyadaki en geniş ikinci gen kaynakları arşivine sahip.

Tanzanya'yı vuran kolera salgınında 3 kişi öldü, 84 kişi hastalandı Tanzanya'yı vuran kolera salgınında 3 kişi öldü, 84 kişi hastalandı

Editör: İRFAN KARSLI