SHENYANG, 20 Mart (Xinhua) -- Çin'in önde gelen lityum-iyon batarya üreticilerinden EVE Enerji Limited Şirketi, Pazartesi günü Çin'in kuzeydoğusundaki Liaoning eyaletinin merkezi Shenyang'da batarya üretim üssünün temellerini attı. Toplam yatırım hacmi 10 milyar yuan (yaklaşık 1,46 milyar ABD doları) olan proje, şehrin Tiexi bölgesinde 374.000 metrekarelik bir alanı kapsayacak ve yapay zeka destekli bir tesise sahip olacak. Proje kapsamında batarya hücreleri ve yapısal bileşenlerin üretileceği atölyeler, NMP distilasyon tankı ve toplamda yaklaşık 420.000 metrekare alana sahip diğer tesisler yer alacak.

Tiexi Parti Başkanı Guo Zhongxiao'ya göre, Alman otomobil devi BMW'nin Tiexi'deki batarya üretim projesiyle birlikte bu proje, dikey yönlü sanayi zincirlerini birbirine bağlayarak bölgenin batarya sanayi merkezi inşa etmesine katkı sağlayacak. 2030 yılına kadar Tiexi'nin yeni enerji endüstrisinin üretim hacminin, lityum bataryaları, hidrojen enerjisi ve enerji depolama gibi ilgili endüstriyel kümelerin oluşumuyla 100 milyar yuana ulaşacağı tahmin ediliyor.
Konuya ilişkin yorum yapan EVE Enerji Limited Şirketi'nin kurucu ortağı ve başkanı Liu Jianhua, "Shenyang, yeni enerji endüstrisinin yüksek kaliteli gelişimini teşvik etmek için çabalarını artırıyor ve bu da şehri EVE gibi yeni enerji şirketleri için cazip hale getiriyor" ifadelerini kullandı. Projenin 2026'da faaliyete geçmesi planlanıyor.

Alman Ekonomi Bakanı'ndan, Çin yapımı elektrikli araçlara yönelik gümrük vergileri konusunda siyasi çözüm çağrısı Alman Ekonomi Bakanı'ndan, Çin yapımı elektrikli araçlara yönelik gümrük vergileri konusunda siyasi çözüm çağrısı

Editör: Şeymanur Erbay