Ekonomi

Çinli batarya devi Shanghai'da 2,8 milyar yuanlık projesini başlattı

SHANGHAİ, 20 Şubat (Xinhua) Toplam 2,8 milyar yuan (yaklaşık 443 milyon ABD doları) yatırımla gerçekleşecek projeler, Lin-gang Özel Bölgesi'nde yer alacak. Bataryalar ve akıll...

Abone Ol

SHANGHAİ, 20 Şubat (Xinhua) Toplam 2,8 milyar yuan (yaklaşık 443 milyon ABD doları) yatırımla gerçekleşecek projeler, Lin-gang Özel Bölgesi'nde yer alacak. Bataryalar ve akıllı teknoloji ile ilgili projeler, toplam yaklaşık 350.000 metrekare alana sahip atölyeler, hammadde ve bitmiş ürün depoları ile bir araştırma ve geliştirme ofis binasını kapsayacak.

CATL üst düzey yöneticisi Qu Tao, CATL'nin Lin-gang'da yeşil, verimli ve akıllı fabrikalar inşa etmeyi ve sektördeki temel teknolojileri yükseltmeyi hedeflediğini kaydetti. Pazar araştırma firması SNE Research'ün istatistiklerine göre, 2021 yılında CATL'nin kurulu batarya kapasitesi önceki yıla göre yüzde 168 artarak 97 gigawatt-saate ulaştı ve dünya genelindeki pazar payı yüzde 33'e çıktı. Lin-gang Özel Bölge yetkilisi Wu Xiaohua, projelerin bir yıl içinde tamamlanıp faaliyete geçeceğini söyledi.