BEİJİNG, 19 Haziran (Xinhua) -- Çin'in en büyük otomotiv lityum-iyon batarya üreticisi Contemporary Amperex Teknoloji Şirketi (CATL), ülkenin kuzeyindeki ilk batarya fabrikasının inşaatına başladığını duyurdu. Şirketten Salı günü yapılan açıklamaya göre yaklaşık 260.000 metrekarelik bir alanı kaplayan tesis, Beijing Ekonomik-Teknolojik Kalkınma Bölgesi'nde yer alıyor. İki aşamada inşa edilecek olan tesisin 2026 yılında üretime başlaması planlanıyor.

Çin Uluslararası Hizmet Ticareti Fuarı'na 85 ülkeden 450'den fazla şirket katılıyor Çin Uluslararası Hizmet Ticareti Fuarı'na 85 ülkeden 450'den fazla şirket katılıyor

Xiaomi ve Beijing Automotive Grup Limited Şirketi gibi paydaşları bulunan bir ortak girişim olan tesis, elektrikli araç bataryaları üretecek. CATL ise tesisin hakim hissedarı konumunda. SNE Research'e göre CATL, elektrikli araç bataryası tüketim hacmi bakımından art arda 7 yıldır dünya çapında birinci sırada yer alırken, 2023 yılında küresel elektrikli araç bataryası pazar payının yüzde 36,8'ini elinde bulunduruyordu.

CATL ayrıca 2023 yılında küresel enerji depolama bataryası sevkiyatı pazar payında üst üste 3. yılda da zirveye otururken, yüzde 40'lık küresel pazar payına ulaştı. Genel merkezi Çin'in güneydoğusundaki Fujian eyaletinin Ningde kentinde bulunan CATL, aralarında BMW, Volkswagen, Daimler ve Honda'nın da bulunduğu bir dizi küresel otomobil üreticisiyle tedarik sözleşmeleri imzaladı. 

Editör: Şeymanur Erbay