Bilim ve teknoloji

Çinli batarya devi CATL, satış sonrası servis konusunda Alman ZF Grup ile ortaklık yapacak

Yaptığı yazılı açıklamada ZF ile işbirliği yoluyla küresel satış sonrası kabiliyet ve verimliliğini artıracağını söyleyen CATL, küresel satış sonrası hizmetlerinde 10 binin üz...

Abone Ol

Yaptığı yazılı açıklamada ZF ile işbirliği yoluyla küresel satış sonrası kabiliyet ve verimliliğini artıracağını söyleyen CATL, küresel satış sonrası hizmetlerinde 10 binin üzerinde atölye ortağı ve giderek artan sayıda elektrikli araç ürünleriyle ZF'nin, CATL'yi hizmet ağı genişlemesinde tercih edilen seçenek olarak gördüğünü dile getirdi. Yapılan anlaşma uyarınca CATL, ZF'ye kapsamlı batarya eğitim uzmanlığı sağlayacak. İki taraf endüstride kullanılan ölçütler haline gelecek standartları ortaklaşa kurup geliştirme konusunda da mutabık kaldı.

CATL CEO'su Zhou Jia, "ZF ile yapılan ortaklık, küresel kapsamlı bir batarya değer zinciri oluşturmaya yönelik önemli bir adım" diye konuştu. ZF Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Holger Klein, "CATL ile birlikte ZF'nin satış sonrası bölümünün küresel ayak izini ve önde gelen hizmet çözümlerini daha fazla ön plana çıkaracağız" ifadelerini kullandı.