Çin

Çinli astronotlar uzay istasyonu laboratuvar modülünden ders verdi

Abone Ol

BEİJİNG, 13 Ekim (Xinhua) -- Shenzhou-14'ün mürettebatı Chen Dong, Liu Yang ve Cai Xuzhe, Çin'in uzay istasyonundan Dünya'daki öğrencilere üçüncü canlı derslerini Çarşamba günü verdi. Ana derslik, Beijing'deki Çin Bilimler Akademisi'ne bağlı Uzay Kullanımı için Teknoloji ve Mühendislik Merkezi'nde yer alıyor. Derslere ayrıca Yunnan, Henan ve Shandong eyaletlerindeki diğer üç derslikten öğrenciler de katılıyor. Bu, Wentian laboratuvar modülünden verilen ilk bilim dersi oldu. "Tiangong Dersleri" serisinin önceki iki dersi, Shenzhou-13 ekibi tarafından istasyonun çekirdek modülü Tianhe'den verilmişti. Dersin içeriğinde kılcal etki deneyi, sıvı ve sıvı-katı karışımların titreşimi, süper uzun pipetle su içme, dönen ve çevrilen anahtarlar ve bir bitki büyüme çalışmasının tanıtılması yer alıyor.

Çin'in orta kesiminde yer alan Henan eyaletinin merkezi Zhengzhou'daki Henan Bilim ve Teknoloji Müzesi'nde öğrenciler, "Tiangong Dersleri" serisinin üçüncü canlı dersini izleyerek deneyler yapıyor, 12 Ekim 2022. (Fotoğraf: Li An/Xinhua)

Çin'in doğusunda yer alan Shandong eyaletindeki Heze'de bulunan 1 Numaralı Heze Ortaokulu'nda öğrenciler, "Tiangong Dersleri" serisinin üçüncü canlı dersini izleyerek deneyler yapıyor, 12 Ekim 2022. (Fotoğraf: Xu Suhui/Xinhua)

Çin'in orta kesiminde yer alan Henan eyaletinin merkezi Zhengzhou'daki Henan Bilim ve Teknoloji Müzesi'nde öğrenciler "Tiangong Dersleri" serisinin üçüncü canlı dersine katılıyor, 12 Ekim 2022. (Fotoğraf: Xu Jiayi/Xinhua)

Çin'in güneybatısında yer alan Yunnan eyaletine bağlı Dali'de bir ortaokulda bir öğrenci, "Tiangong Dersleri" serisinin üçüncü canlı dersini izlerken Arabidopsis thaliana'nın çimlenme testini tanıtıyor, 12 Ekim 2022. (Fotoğraf: Chen Xinbo/Xinhua)