Sağlık

Çinli araştırmacılar tiroid kanseri için yeni bir tedavi buldu

SHANGHAİ, 16 Aralık (Xinhua) Fudan Üniversitesi Shanghai Kanser Merkezi'nden araştırmacılar, çok hedefli bir ilaç olan anlotinibin, lokal olarak ilerlemiş tiroid kanserinin ne...

Abone Ol

SHANGHAİ, 16 Aralık (Xinhua) Fudan Üniversitesi Shanghai Kanser Merkezi'nden araştırmacılar, çok hedefli bir ilaç olan anlotinibin, lokal olarak ilerlemiş tiroid kanserinin neoadjuvan tedavisinde tümöre karşı aktivite gösterdiğini ve hastaların radikal rezeksiyon almasını sağladığını gösteren bir klinik çalışma yürüttü. Ameliyat, lokal ileri tiroid kanseri için birincil tedavi olarak görülüyor. Bununla birlikte, araştırma ekibinin lideri ve üniversitede profesör olan Wang Yu'ya göre, bazı hastalar radikal rezeksiyon ameliyatı geçiremiyor ve bu da tedavi ve hayatta kalma oranlarının düşmesine yol açabiliyor.

Çalışma, neoadjuvan ortamda lokal ileri tiroid kanserli hastalarda 2 ila 6 siklus için anlotinibin etkinliğini ve güvenliğini araştırdı. Thyroid dergisinde yayımlanan araştırma makalesine göre, toplam 13 hasta kaydedildi ve ortalama 3,5 siklus anlotinib tedavisi gördüler. Sonuçlar, anlotinibin neoadjuvan tedavide tümöre karşı aktivite gösterdiğini, dokuz hastada beklenen tedavi sonuçlarını sağladığını ve başarılı bir şekilde radikal rezeksiyon aldığını gösterdi. Wang, "Bu sonuçlar, anlotinib neoadjuvan tedavisinin lokal olarak ilerlemiş tiroid kanseri için yeni bir seçeneği temsil ettiğini gösteriyor" dedi.