Malezya sağlıkta iyileşme için şekerli içecekler vergisini artırmaya hazırlanıyor Malezya sağlıkta iyileşme için şekerli içecekler vergisini artırmaya hazırlanıyor

BEİJİNG, 4 Mart (Xinhua) -- Signal Transduction and Targeted Therapy dergisinde yayınlanan yeni bir makalede, SARS-CoV-2 spike protein reseptör bağlama alanına dayalı antikorun, Beta, Delta ve Omicron gibi virüs suşu ve varyantlarını etkili bir şekilde nötralize edebildiği gösterildi.

Akademideki Mikrobiyoloji Enstitüsü'nden araştırmacılar, antikorun güçlü nötralizasyonunu elde etmek için vahşi tip bir suşu ve Beta varyantlarını immünojen olarak kullandı. Hayvan deneylerinde, araştırmacıların antikoru burun yoluyla iletmesinin ardından farelerin akciğerlerinde canlı virüs veya hasar tespit edilmedi. Makaleye göre bu, antikorları burun yoluyla vermenin virüs enfeksiyonunu önlemek için etkili bir yöntem olduğunu gösteriyor.

Araştırma ekibi ayrıca geliştirdikleri nesnenin yumurta sarısından elde edilen, düşük maliyetli ve büyük ölçekli üretim avantajlarına sahip bir IgY (İmmünoglobulin Y) antikoru olduğunun da altını çizdi. Bu IgY antikorunun, mevcut Kovid-19 aşılarına ek olarak etkili bir tamamlayıcı olması umut ediliyor. Makalede ayrıca bu antikorun evcil hayvanlarda ve SARS-CoV-2'ye duyarlı diğer hayvanlarda virüs bulaşma yolunun engellenmesine de yardımcı olabileceği belirtildi.

Editör: İRFAN KARSLI