Çin Bilimler Akademisi'ne bağlı Nanjing Jeoloji ve Paleontoloji Enstitüsü'nün araştırma ekibinin başkanı Wang Xin'e göre, bilimsel adı Varifructus lingyuanesis olan bitki, Erken Kretase Dönemi çiçeklerinin evrimi hakkında yeni bilgiler elde edilmesi için nadir bir kaynak sağladı.

Bitkinin korunmuş kısmı yaklaşık 17 cm uzunluğunda ve yaklaşık 12 cm genişliğinde. Bitkinin dallar, yapraklar, bir çiçek tomurcuğu ve meyveler gibi fiziksel olarak birbirine bağlı birden fazla organı bulunuyor. Meyveler genellikle asimetrik çiftler halinde sıralanıyor ve bu tek örnekte iki dallanma modeli görülüyor.

Bitki, günümüz ekosistemindeki en gelişmiş, en çeşitli ve en yaygın bitki türü olan kapalı tohumlu bitki türüne giriyor. Ancak fosilde bulunanın aksine günümüzde çoğu kapalı tohumlu bitki organları aynı morfolojiye sahip.

Wang, "Tek bir bitkideki bu çeşitli örüntüler, kapalı tohumlu bitkilerin evrimlerinin erken aşamalarında aldığı morfolojik şekilleri gösteriyor" dedi.

Litvanya Cumhurbaşkanı: Kontrolsüz göç ulusal güvenlik sorunu Litvanya Cumhurbaşkanı: Kontrolsüz göç ulusal güvenlik sorunu

Bulgular, Historical Biology dergisinde yayımlandı.

Editör: İRFAN KARSLI