BEİJİNG, 20 Ocak (Xinhua) Kağıt pipetler yemek hizmeti endüstrisi tarafından kullanılsa da kullananlara kötü bir tat veriyor ve genellikle kolaylıkla deforme olabiliyor. Çin çevre kirliliğini kontrol altına almak amacıyla, önümüzdeki beş yıl içinde çevre dostu olmayan plastik ürünlerin üretimini ve kullanımını yasaklamak veya önemli ölçüde azaltmak için 2020'nin başında iddialı bir plan yayımlamıştı. Araştırmacılar, biyosentez yoluyla bakteriyel selülozdan yapılan yenilebilir ve mikroplastik içermeyen yeni bir pipet geliştirdi. Advanced Functional Materials dergisinde yayımlanan araştırma makalesine göre bu yeni pipet, kağıt pipetlerden daha iyi mekanik performans sağlıyor ve ek yapışkanlara ihtiyaç duymuyor.

Bakteriyel selüloz bazlı pipetler, aynı performans gereksinimlerine sahip kağıt pipetlerden daha ince yapılabiliyor. Bakteriyel selülozdan oluşan bir 3D nanofiber ağ üzerine konulan gıda boyası veya doğal bitki özleriyle daha iyi bir tat sağlamak amacıyla çeşitli renkler ve aromalar pipetlere eklenebiliyor. China Science Daily'nin haberine göre pipetler herhangi bir olumsuz çevresel etkiye neden olmadan çevrede hızla çözünebilecek. Deneyler pipetlerin 15 ila 45 gün içinde parçalara ayrılacaklarını, hatta neredeyse yok olacaklarını gösterdi. Bakteriyel selüloz bazlı pipet, yenilebilir özelliğiyle daha iyi bir kullanıcı deneyimi sunarken plastik pipetlere göre daha sağlıklı ve daha çevre dostu bir alternatif haline geldi.

Çin dünyanın en büyük endüstriyel robot pazarı olmaya devam ediyor Çin dünyanın en büyük endüstriyel robot pazarı olmaya devam ediyor
Editör: İRFAN KARSLI