İdare, ikinci bir kumulu inceleyen Zhurong'un güneye doğru hareket ederek kayalar, çarpma kraterleri ve kumullarla dolu bir alana ulaştığını bildirdi. Yer kontrol merkezi, gezginin çektiği günlük navigasyon arazi görüntülerini temel alarak görsel konumlandırmayı ve yol planlamasını tamamlayacak ve araziyi güvenli şekilde geçmesi için Zhurong'u kontrol edecek.

Kenya teknolojinin benimsenmesini artırmak için Huawei'yle işbirliğini genişletecek Kenya teknolojinin benimsenmesini artırmak için Huawei'yle işbirliğini genişletecek

Gezgin olası bilimsel araştırma hedefleriyle karşılaştığında, yüzey kompozisyon dedektörü ve çok spektrumlu kamerayla belirleme yapılacak. Zhurong, yolculuğu sırasında tespitler yapmak için yüzey altı radarı, meteorolojik ölçüm cihazı ve yüzey manyetik alan dedektörünü de açacak.

30 Temmuz 2021 itibarıyla, gezgin 75 Mars günüdür Mars yüzeyi üzerinde çalışıyor, yörünge aracıysa 372 gündür yörüngede bulunuyor. İki araç da iyi durumda ve düzgün şekilde çalışıyor. Bir Mars günü, Dünya gününden yaklaşık 40 dakika daha uzun sürüyor.

Editör: İRFAN KARSLI