Dünya

Çin'in Zhejiang eyaletinden Avrupa'ya giden yük treni sayısı arttı

Çin Demiryolları Shanghai Grubu'nun verilerine göre 17 Şubat itibarıyla, eyalet ile Orta Asya ve Avrupa'daki varış noktaları arasında toplam 272 tren çalıştırıldı. Bir önceki...

Abone Ol

Çin Demiryolları Shanghai Grubu'nun verilerine göre 17 Şubat itibarıyla, eyalet ile Orta Asya ve Avrupa'daki varış noktaları arasında toplam 272 tren çalıştırıldı. Bir önceki yıla göre yüzde 315,7 artışla yaklaşık 23 bin 300 standart konteyner trenlerle taşındı.

Bahar Festivali tatilinde yük treni hizmetlerinin durdurulduğu geçmiş yılların aksine, bu sene 11-17 Şubat tarihleri arasında tatil boyunca, salgına karşı koruyucu tıbbi malzemeler, otomobil parçaları, günlük ihtiyaçlar ve başka malzemeler için uluslararası lojistik talebi karşılamak amacıyla 27 tren 2 bin 700'den fazla standart konteyner teslim etti.

Kovid-19 pandemisi deniz ve hava taşımacılığı kapasitesini büyük ölçüde etkilediğinden, Çin-Avrupa yük treni hizmetleri, uluslararası demiryolu lojistiğinin istikrar sağlamasında önemli bir rol oynadı. Güvenilirliği ve her türlü hava koşuluna uygun özellikleri ile Çin-Avrupa yük trenleri salgına karşı koruyucu tıbbi malzemelerin de aralarında olduğu ürünlerin sorunsuz taşınmasını sağladı.