Çin ve Seyşeller ikili ilişkileri stratejik ortaklığa yükseltti Çin ve Seyşeller ikili ilişkileri stratejik ortaklığa yükseltti

HONG KONG, 23 Haziran (Xinhua) -- South China Morning Post gazetesi Salı günü bir zenginlik raporuna dayandırdığı haberinde Çin'in zenginliğinin, önümüzdeki beş yıl içinde ABD'nin zenginliğinden daha hızlı artacağını bildirdi. Credit Suisse Araştırma Enstitüsü tarafından yayımlanan Küresel Zenginlik Raporu'na göre, 2020 ile 2025 yılları arasında Çinli milyonerlerin sayısı, ABD'li milyonerlerin sayısından üç kat hızlı artış gösterecek.

Çin'in doğusunda yer alan Shanghai'da yenilenmiş Doğu Nanjing Yaya Yolu boyunca alışveriş yapan müşteriler, 12 Eylül 2020. (Fotoğraf: Fang Zhe/Xinhua)

Gazete Salı günü, raporu hazırlayan ekonomist Anthony Shorrocks'un, "Son 20 yılda Çin'in zenginliğindeki artış, ABD'nin 1925'ten 2005'e kadar 80 yılda sergilediği zenginlik artışına neredeyse eşit" şeklindeki sözlerine yer verdi.

Raporda, Çin'de hanehalkı zenginliğindeki artışın temel olarak ülkenin hisse senedi piyasaları ve konut fiyatlarından elde edilen kazançlara bağlı olduğu ve ülkenin pandemiyi kontrol altında almada daha iyi performans sergilediği belirtildi. Çin ekonomisi, güçlü yurtiçi ve yurtdışı talebin verdiği kuvvetle 2020 yılı başlarındaki düşük baz etkisinden toparlanarak, 2021 yılının ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 18,3 oranında büyüme sergiledi.

Editör: İRFAN KARSLI