Dünya

Çin'in yeni mega hidroelektrik barajı için beton dökme işlemi tamamlandı

Çin'in güneybatısında yer alan ve toplam 16 milyon kilowat kurulu güce sahip Baihetan hidroelektrik santralinde, her biri bir milyon kilowat kapasiteli 16 hidro-üretim birimi...

Abone Ol

Çin'in güneybatısında yer alan ve toplam 16 milyon kilowat kurulu güce sahip Baihetan hidroelektrik santralinde, her biri bir milyon kilowat kapasiteli 16 hidro-üretim birimi bulunuyor. Baraj, azami yüksekliği 289 metre ve kemer genişliği 709 metre olan ultra-yüksek bir çift-eğrilikli kemer barajı. Ana gövdesi toplam 8,03 milyon metreküp hacme sahip baraj için beton döküm işlemine Nisan 2017'de başlanmıştı.

31 Mayıs 2021 tarihinde havadan çekilmiş fotoğrafta Çin'in güneybatısındaki Yunnan eyaletinde yapımı devam eden Baihetan hidroelektrik santralı görülüyor. (Fotoğraf: Wang Guansen/Xinhua)

Temmuz ayında elektrik üretimine başlamaya hazırlanan Baihetan hidroelektrik santrali, barajda su depolamaya Nisan ayında başladı. Baihetan, kurulu güç bakımından Çin'in orta kesiminde yer alan Hubei eyaletinde bulunan Üç Boğaz Barajı projesinin ardından Çin'in ikinci büyük hidroelektrik santrali konumunda bulunuyor.