Suudi Arabistan 10-12 Eylül'de küresel yapay zeka zirvesine ev sahipliği yapacak Suudi Arabistan 10-12 Eylül'de küresel yapay zeka zirvesine ev sahipliği yapacak

Çin Sanayi ve Bilişim Teknolojileri Bakanlığı'nın (MIIT) verdiği bilgiye göre, sektörün yazılımdan elde ettiği bileşik gelir, yılın ilk yedi ayında geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 21,4 arttı ve 5,14 trilyon yuana (yaklaşık 792,4 milyar ABD doları) ulaştı. Bununla birlikte, son iki yıldaki bileşik yıllık büyüme oranı yılın ilk yarısına göre 0,1 yüzde puan yükselerek yüzde 14,8 oldu.

Sektördeki şirketlerin toplam karı, Ocak-Temmuz aylarında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 12,3 artış göstererek 583,8 milyar yuana yükseldi. Bakanlığın verdiği bilgiye göre, büyüme hızı yılın ilk yarısındaki seviyeye göre 1,3 yüzde puan azaldı. Sektörün gerçekleştirdiği ihracat bu dönemde geçen yılın aynı zamanlarına göre yüzde 10,9 artarak 29 milyar ABD dolarına ulaşırken, son iki yıldaki bileşik yıllık büyüme oranı da yüzde 6,6 olarak kaydedildi.

MIIT verileri, bilgi teknolojisi hizmetlerinin istikrarlı büyümeyi sürdürdüğünü ve büyük veri ile bulut bilişim gelirlerinin yüzde 22,8, e-ticaret platformlarına yönelik teknoloji hizmetlerinin gelirlerinin de yüzde 29,3 arttığını gösterdi. Veri güvenliği ile özel hayatın korunması konusundaki artan ve gelişen talebin yarattığı fırsatların karşılığını veren bilgi güvenliği alt sektörünün geliri de yıllık yüzde 21,9 arttı.

Editör: İRFAN KARSLI